Keskustan budjettipuheenvuoro 2.12.2019 - Lapsiystävällisyys on Keravan veto- ja pitovoimatekijä

Share |

Maanantai 2.12.2019 klo 22.27


Kallioinen_Inna_uusimaa_kuva_01SMALL.jpgValtuustoryhmämme puheenjohtaja Inna Kallioinen nosti Keskustan ryhmäpuheenvuorossa esiin vastuullisen tulevaisuusnäkökulman. Ryhmämme piti tärkeänä, että tasapainoinen budjetti saatiin aikaan korottamatta kunnallisveroa ja vakituisten asuntorakennusten kiinteistöveroa.

Keravalla tehdään ensi vuonna isoja investointeja ja velkataakka kasvaa. Tulopuolella puolestaan on maanmyyntitulot arvioitu kovin optimisesti, missä piilee iso riski. On siis oltava tarkkana talouden hoidossa, jotta pysytään budjetissa.

Keskustan ryhmälle tärkeät kynnyskysymykset menivät budjettineuvotteluissa läpi. Kotihoidontuen Kerava-lisä säilytetään ja Keskuskoulua koskevassa investointisuunnitelmassa jätetään mahdollisuus avoimeksi sekä peruskorjaukselle että uudisrakentamiselle odottamaan tarkempia selvityksiä.

Keskusta näkee, että Kerava-lisän säilyttäminen nyt ja tulevaisuudessa on perheiden hyvinvoinnin kannalta tärkeä asia. Yhteiskunnassa ja meillä Keravalla tarvitaan vahvoja signaaleja, jotka antavat lapsiperheille ja nuorille aikuisille luottamusta ja taloudellista ennustettavuutta tulevaisuuteen.

Keravalle on veto- ja pitovoimatekijä olla lapsiystävällinen kaupunki ja kehittyä sillä saralla yhä paremmaksi kotikaupungiksi. Lapsiystävällisyys muodostuu monista tekijöistä: kouluista, laadukkaasta varhaiskasvatuksesta, leikkipuistoista, harrastusmahdollisuuksista, mahdollisuudesta saada apua vaikeuksissa, turvallisuudesta, ja joidenkin perheiden näkökulmasta Kerava-lisästä. Alhaisen syntyvyyden Suomessa on luotava monin eri keinoin lapsimyönteisempää ilmapiiriä ja tarjottava perheille erilaisia vaihtoehtoja.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini