Keskustan tilinpäätöspuheenvuoro 8.6.2020 - Vaikeinakin aikoina on sitouduttava työhön paremman tulevaisuuden tekemiseksi

Share |

Maanantai 8.6.2020 klo 22:19


Keravan kaupunginvaltuusto 8.6.2020

Inna Kallioinen
Kaupunginvaltuutettu
Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja


Arvoisa puheenjohtaja, hyvät valtuutetut ja kuulijat,


Harvapa olisi osannut vuonna 2019 arvata sitä, millainen kevät onkaan edessä vuonna 2020. Nyt me sen olemme kuitenkin nähneet ja saaneet elää. Tämä kevät on ollut erilainen kuin yksikään aikaisempi: maailmanlaajuinen koronaepidemia, poikkeusolosuhteet ja monestakin näkökulmasta vaikeat ajat.

Välillä asiat voivat muuttua radikaalisti, kovin nopeasti. Joskus muutosten suuntaa ohjaavat ulkoiset tekijät, ja kehityksen kulkuun vaikuttaminen voi olla vaikeaa. Vastuunkantajien pitää vaikeinakin aikoina sitoutuneesti yrittää kääntää muutoksen suunta kohti parempia aikoja. Sen eteen on tehtävä työtä.

On tosiaankin ollut poikkeuksellinen kevät, haasteellinen tilanne maailmalla, Euroopassa, Suomessa ja Suomen kunnissakin. Vaikeat ovat olleet ajat monen ihmisen omassa arjessakin. On pitänyt sopeutua moniin muutoksiin. Keskustan ryhmä haluaa tässä vaiheessa käyttää mahdollisuuden kiittää kaupungin osaavia viranhaltijoita asioiden hyvästä hoitamisesta ja tärkeimmistä asioista huolehtimisesta. Erilaisia suosituksia ja määräyksiä noudattamalla varsin monet ihmiset ja yritykset ovat myös omalta osaltaan tehneet tärkeitä toimia koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi.

"Kehittyvä, kestävä ja ketterä Kerava tehdään yhdessä." Näihin viisaisiin sanoihin päättyy kaupunginjohtajan katsaus viime vuoden tilinpäätökseen. Pieni Kerava on kasvanut vauhdilla ja olemme saaneet kotikulmillemme uusia naapureita, uusia keravalaisia. Eikä ihme, että Kerava houkuttelee - onhan sijaintimme erinomainen ja pienessä kaupungissa on kotoisa tunnelma.

On rakennettu uutta. Yli 600 uutta asuntoa uusiksi kodeiksi uusille asukkaille. Olemme iloisia uudesta uimahallista. Hanke oli kallis, mutta toivottavasti käynnistymisvaiheen jälkeen se tuottaa iloa pitkään monille keravalaisille. Liikuntaan kannattaa kaupungin myöskin monin keinoin kannustaa ja luoda siihen hyvät mahdollisuudet, sillä onhan liikunta tärkeä terveystekijä.

Vertailtuna muihin kuntiin meillä Keravalla on mennyt taloudessa ihan hyvin, kun olemme pystyneet tekemään ylijäämäisen tuloksen viime vuonna. Positiivista on se, että kaupungin verotulot ovat kasvaneet, mutta tuloveroprosentti on pysynyt samana. Tämä tietysti on toivottavaakin, kun asukasmäärä kasvaa. Jotta Kerava pystyy jatkossakin olemaan taloudellisesta näkökulmasta mielekäs asuinpaikka myös keski- ja hyvätuloisille, pitää tuloveroprosentin nostamista jatkossakin välttää.

Toivomme tulevaisuudessakin tarkkaa taloudenpitoa meillä täällä Keravalla, mutta odotamme sitä samaa kovasti myöskin valtakunnallisella tasolla Sanna Marinin hallitukselta ja uudelta valtiovarainministeriltämme Matti Vanhaselta. Samassa veneessähän koko Suomi kaikkine kuntineen loppujen lopuksi on, ja toivottavasti se vene purjehtii myrskyistäkin kohti valoisia aikoja.

Vaikeinakin aikoina mieli Keravan asioiden suhteen on suhteellisen luottavainen, kun tiedämme sen, miten tarkat viranhaltijamme ovat hoitaneet kaupunkimme asioita hyvin. Toki haasteita ei voi kieltää, koska niitähän on rutkasti. Niitä liittyy muun muassa kaupungin kasvuun, painavampaan velkataakkaan, työttömyyteen ja heikkenevään huoltosuhteeseen. Niihin pitäisi meidän poliitikkojenkin pystyä tarjoamaan kekseliäitä ratkaisuesityksiä.

Keskustan ryhmä kiittää kaikkia Keravan kaupungin työntekijöitä ja viranhaltijoita tärkeästä ja ansiokkaasta panoksesta ihmisten arjen tärkeimpien palveluiden turvaamisessa sekä viime vuonna että erityisesti tänä poikkeuskeväänä.

Toivomme, että talous pidetään jatkossakin kestävällä pohjalla ja hyvinvoinnin parantamiseksi tehdään tuloksellisia toimenpiteitä. Samalla on tärkeää muistaa, että paljon pystymme jokainen vaikuttamaan myös itse omaan hyvinvointiimme sekä tekemään toinen toistemme arjesta ainakin asteen verran miellyttävämpää sillä, miten valitsemme kohdella lähimmäisiämme.

Hyväksymme tilinpäätöksen. Hyvää kesää kaikille. Kiitos.

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini