Keskusta mukana eurooppalaisessa ALDEssa

29.10.2019

Keravalainen Inna Kallioinen pääsi jo toistamiseen mukaan Euroopan liberaalidemokraattisen ALDE-puolueen vuotuiseen kongressiin. Viimeksi tilaisuus pidettiin Madridissa, tällä kertaa Ateenassa.

- Toimin Keskustaopiskelijoiden varapuheenjohtajana ja kansainvälisten asioiden vastaavana. Tässä roolissa pääsin Keskustan viralliseen valtuuskuntaan, jossa meillä jokaisella oli käytössämme kaksi ääntä.

- Kongressissa käsiteltiin ALDEn jäsenpuolueiden tekemiä aloitteita ja tehtiin henkilövalintoja. ALDEn johtajaksi valittiin Hans van Baalen Hollannista. Varapuheenjohtajia valittiin Bulgariasta, Hollannista, Irlannista, Iso-Britanniasta, Saksasta ja Unkarista, kertoo Kallioinen.

- Olisipa hienoa nähdä tulevaisuudessa johtopaikoille pyrkivien joukossa myös pohjoismaisia nimiä, Kallioinen pohtii.

Miksi osallistuminen eurooppalaiseen yhteistyöhön on Keskustalle tärkeää?

Suomen puolueista Keskusta ja RKP kuuluvat ALDEen. Euroopan parlamentissa ALDE-puolueiden mepit ovat osa Renew Europe -ryhmää.

- Keskustan on syytä panostaa kansainväliseen yhteistyöhön, koska näin voidaan tehdä vaikuttavampaa politiikkaa. Eurooppaa on rakennettu liberaaleille arvoille. Niistä on tärkeää pitää kiinni ja edistää yhä tulevaisuudessa Suomessa, Euroopassa ja maailmalla, Inna Kallioinen toteaa.

Kallioinen iloitsee, että ALDE-kongressien Keskusta-delegaatioissa on ollut sijaa nuorkeskustan edustajille.

- Nuorten innostaminen ja kasvattaminen kansainväliseen toimintaan ja vaikuttamiseen on tulevaisuuden kannalta tärkeää. Kansainväliset asiat vaativat erityistä osaamista ja osaamisen opettelua.

- On ollut mielenkiintoista päästä tutustumaan tähän toimintaan ja toimijoihin Keskustan monipuolisessa ja osaavassa joukkueessa.

- Itselleni oli myös hyvin opettavainen kokemus, kun viime vuonna pääsin muutamaksi kuukaudeksi harjoitteluun Anneli Jäätteenmäen Brysselin toimistoon. Sitä ennen olin pari vuotta EU-uralähettilään luottamustehtävässä Lapin yliopistossa.

- Ja olihan tietysti huippua päästä nyt käymään demokratian syntysijoilla Ateenassa. Vaikka kyseessä oli lyhyt parin vuorokauden reissu ja ohjelma oli tiivis, ennätin myös tehdä pienen kävelyn eurooppalaisen kulttuurimme tärkeillä paikoilla, iloitsee Kallioinen.

ALDE Party – Liberals and Democrats for Europe

alde_ateena_2019_small.jpg

Kuvassa Keskustan delegaatio ALDEn kongressissa Ateenassa lokakuussa 2019.

09.11.2019Keskustan Uudenmaan piiri valitsi uudet luottamushenkilöt ja otti kantaa kannabiskeskusteluun
01.11.2019Uudenmaan piirin puheenjohtajaehdokkaat esittäytyivät
29.10.2019Keskusta mukana eurooppalaisessa ALDEssa
20.10.2019Keskustan varapuheenjohtaja Petri Honkonen Keravalle. Teemana asuntorakentamisen tulevaisuus.
09.10.2019Asunnottomien yötä vietetään 17.10.
25.09.2019Järjestyksenvalvojan peruskurssi Keskustan Uudenmaan piirin jäsenille
06.09.2019Kaikkosen ja Kulmunin kannatus on tasavahvaa Keravalla
26.08.2019Puheenjohtajaehdokkaiden kiertue saapuu Uudellemaalle
25.08.2019Puheenjohtajaehdokkaiden tentti Sanomatalolla
04.06.2019Keravan Keskusta tilinpäätöksestä: Työllisyys ei nouse itsestään

Siirry arkistoon »