Keskusta mukana eurooppalaisessa ALDEssa

29.10.2019

Keravalainen Inna Kallioinen pääsi jo toistamiseen mukaan Euroopan liberaalidemokraattisen ALDE-puolueen vuotuiseen kongressiin. Viimeksi tilaisuus pidettiin Madridissa, tällä kertaa Ateenassa.

- Toimin Keskustaopiskelijoiden varapuheenjohtajana ja kansainvälisten asioiden vastaavana. Tässä roolissa pääsin Keskustan viralliseen valtuuskuntaan, jossa meillä jokaisella oli käytössämme kaksi ääntä.

- Kongressissa käsiteltiin ALDEn jäsenpuolueiden tekemiä aloitteita ja tehtiin henkilövalintoja. ALDEn johtajaksi valittiin Hans van Baalen Hollannista. Varapuheenjohtajia valittiin Bulgariasta, Hollannista, Irlannista, Iso-Britanniasta, Saksasta ja Unkarista, kertoo Kallioinen.

- Olisipa hienoa nähdä tulevaisuudessa johtopaikoille pyrkivien joukossa myös pohjoismaisia nimiä, Kallioinen pohtii.

Miksi osallistuminen eurooppalaiseen yhteistyöhön on Keskustalle tärkeää?

Suomen puolueista Keskusta ja RKP kuuluvat ALDEen. Euroopan parlamentissa ALDE-puolueiden mepit ovat osa Renew Europe -ryhmää.

- Keskustan on syytä panostaa kansainväliseen yhteistyöhön, koska näin voidaan tehdä vaikuttavampaa politiikkaa. Eurooppaa on rakennettu liberaaleille arvoille. Niistä on tärkeää pitää kiinni ja edistää yhä tulevaisuudessa Suomessa, Euroopassa ja maailmalla, Inna Kallioinen toteaa.

Kallioinen iloitsee, että ALDE-kongressien Keskusta-delegaatioissa on ollut sijaa nuorkeskustan edustajille.

- Nuorten innostaminen ja kasvattaminen kansainväliseen toimintaan ja vaikuttamiseen on tulevaisuuden kannalta tärkeää. Kansainväliset asiat vaativat erityistä osaamista ja osaamisen opettelua.

- On ollut mielenkiintoista päästä tutustumaan tähän toimintaan ja toimijoihin Keskustan monipuolisessa ja osaavassa joukkueessa.

- Itselleni oli myös hyvin opettavainen kokemus, kun viime vuonna pääsin muutamaksi kuukaudeksi harjoitteluun Anneli Jäätteenmäen Brysselin toimistoon. Sitä ennen olin pari vuotta EU-uralähettilään luottamustehtävässä Lapin yliopistossa.

- Ja olihan tietysti huippua päästä nyt käymään demokratian syntysijoilla Ateenassa. Vaikka kyseessä oli lyhyt parin vuorokauden reissu ja ohjelma oli tiivis, ennätin myös tehdä pienen kävelyn eurooppalaisen kulttuurimme tärkeillä paikoilla, iloitsee Kallioinen.

ALDE Party – Liberals and Democrats for Europe

alde_ateena_2019_small.jpg

Kuvassa Keskustan delegaatio ALDEn kongressissa Ateenassa lokakuussa 2019.

29.04.2020Tervetuloa Keskustan vihreään vappuun!
27.04.2020Kommentoi Keskustan uudistusohjelmaa - ehdit vielä vappupäivään saakka
18.04.2020Vuosi kuntavaaleihin - tule Keskustan ehdokkaaksi
16.04.2020Vanhanen, Peltokorpi ja Laaninen läpi HOK-Elannon vaaleissa
16.03.2020HOK-Elannon vaaleissa kolme keravalaista Keskustan listalla
12.03.2020Tervetuloa Penkkikahvilaan tapaamaan Katri Kulmunia
28.01.2020Ministeri Hanna Kosonen vierailee Keravalla: Museoiden uusi tuleminen
12.12.2019Koskettava keskusteluilta kurdeista
02.12.2019Keskustan budjettipuheenvuoro 2.12.2019 - Lapsiystävällisyys on Keravan veto- ja pitovoimatekijä
26.11.2019Vantaan puoluekokous on uusmaalaisen keskustaväen näytön paikka vuonna 2020

Siirry arkistoon »