Vantaan puoluekokous on uusmaalaisen keskustaväen näytön paikka vuonna 2020

26.11.2019

Keskustan Keravan kuntayhdistys totesi syyskokouksessaan tulevan vuoden – ja kenties vuosikymmenen – suurimmaksi uusmaalaiseksi järjestötoiminnan haasteeksi olla mukana toteuttamassa Keskustan puoluekokousta.

Kokous on Vantaalla vuoden 2020 kesäkuun ensimmäisenä viikonvaihteena.

Keskustan Uudenmaan piirin puheenjohtajaksi juuri valittu Sonja Hällfors kannusti koko maakunnan keskustaväkeä yhteiseen ponnistukseen. Tavoitteena on kutsua mahdollisimman monet uusmaalaiset jakamaan puoluekokouksen ainutlaatuista kokemusta.

Talkootyöhön tarjotaan mahdollisuus myös puolueeseen kuulumattomille. Asiasta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Keskustan Uudenmaan piirin toimistoon.

Asuntorakentamisen tavoitteita: puun käyttö, asumisen laatu, kohtuuhinnat, yhteisöllisyys

Kokousta edelsi avoin yleisötilaisuus, jossa Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Petri Honkonen puhui asuntorakentamisen tulevaisuudesta. Pinnalle nousi muun muassa rakentamisen laatu ja puurakentamisen ekologisuus.

Kun pientalorakentaminen on vähentynyt, betonirakentaminen on lisääntynyt. Tämä on kasvattanut rakentamisen hiilijalanjälkeä. Honkonen peräsi tilanteeseen muutosta ja näki tavoitteeksi puurakentamisen lisäämisen. Kysyntää ja painetta syntyy, jos kunnat kaavoittavat alueita, joille puurakennukset sopivat. Myös kerrostalojen rakentamisessa on mahdollista käyttää puuta. Valtiovalta kannustaa puurakentamiseen mm. kuntien maankäyttöä, asuntotuotantoa ja liikennettä koskevien MAL-sopimusten kautta.

Petri Honkosen mielestä ihmisten asuinolosuhteiden hyvään laatuun ei suunnata riittävästi huomiota. Asuntojen keskimääräiset pinta-alat ovat pienentyneet. Tiivis yhdyskuntarakenne ei takaa toiminnallisuutta, vaan sujuvilla liikennejärjestelyillä voidaan luoda toimivaa arkea väljemminkin rakentaen.

Honkonen kaipasi yksityisille aiemmin myönnettyjä aravalainoja jossakin muodossa takaisin mahdollistamaan useampien ulottuville kohtuuhintaista omistusasumista. Toiveita hän asetti Rinteen–Kulmunin hallitusohjelmaan kirjattuun asunto-osuuskuntarakentamisen malliin, joka mahdollistaisi uudenlaista yhteisöllistä rakentamista ja asumista.  

Ansiomerkkejä aktiiveille ja kierrätystä hallituspaikkoihin

Varapuheenjohtaja Petri Honkonen luovutti Keskustan ansiomerkkejä puolueen järjestötyössä pitkään toimineille keravalaisille aktiiveille. Aila Lehtinen sai Keskustan kultaisen ansiomerkin. Hopeiset merkit luovutettiin Vaito Niinisalolle, Raija Kallioiselle ja Jyrki Virtaselle. Ansiomerkkien perustelut.

Keskustan kuntayhdistyksen syyskokouksessa päätettiin yhdistyksen luottamustehtäviä laittaa vuonna 2020 kiertoon. Seitsemän vuotta yhdistystä johtanut Raija Kallioinen siirtyy sihteeriksi ja puheenjohtajaksi tulee aiemmin kaupunginvaltuutettuna toiminut Pertti Syrjälä. Varapuheenjohtajaksi valittiin Pekka Pekkala ja taloudenhoitajaksi Paula Heikkilä. Muina hallituksen jäseninä jatkavat Vaito Niinisalo, Pia Pulkkinen ja Jyrki Virtanen, ja uusina hallituksessa aloittavat Irene Ala-Hiiro, Heidi Hämäläinen ja Osmo Viitasaari.

Ansiomerkit_Petri_Honkonen_small.jpg

Keskustan varapuheenjohtaja Petri Honkonen jakoi puolueen ansiomerkkejä neljälle keravalaiselle pitkän linjan aktiiville. Kuvassa Petri Honkonen, Raija Kallioinen, Vaito Niinisalo, Aila Lehtinen ja Jyrki Virtanen.

Yleiso_Sonja_Hallfors_small.jpg

Keskustan Uudenmaan piirin uudeksi puheenjohtajaksi valittu Sonja Hällfors pohti puheenvuorossaan Keravalla pääkaupunkiseudun asuntorakentamisen haasteita.

14.06.2020Keskusta uusii ilmettään ja katsoo tulevaan
09.06.2020Keskustan valtuustoryhmä jätti aloitteen kaupungin siisteyden parantamiseksi ennen asuntomessuja
05.06.2020Vuosikokous valitsi puoluekokousedustajat
31.05.2020Keskustan kansanedustajien tulevaisuustuvat
29.04.2020Tervetuloa Keskustan vihreään vappuun!
27.04.2020Kommentoi Keskustan uudistusohjelmaa - ehdit vielä vappupäivään saakka
18.04.2020Vuosi kuntavaaleihin - tule Keskustan ehdokkaaksi
16.04.2020Vanhanen, Peltokorpi ja Laaninen läpi HOK-Elannon vaaleissa
16.03.2020HOK-Elannon vaaleissa kolme keravalaista Keskustan listalla
12.03.2020Tervetuloa Penkkikahvilaan tapaamaan Katri Kulmunia

Siirry arkistoon »