Markus Lohi: Henkilöstön hyvinvointi nostettava sote-alueilla tavoitteiden kärkeen

25.11.2021

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Markus Lohi vieraili Keravan Keskustan jäsenillassa viitoittaen tietä kohti onnistunutta sote-uudistusta.

”Tämä on historian mittakaavassa suurin yhteiskunnallinen uudistuksemme. Tällä pystytään turvaamaan ihmisten arjen sosiaali- ja terveyspalvelut. Tulevat aluehallinnon päättäjät ovat avainasemassa, miten uudistus toteutuu”, Lohi kuvaili uudistuksen merkitystä.

Markus Lohi linjasi neljä keskeistä avainta, joilla sote-uudistus saadaan onnistumaan.

Tulevien päättäjien on rohkeasti käytettävä hyväksi uudistuksen tuomat mahdollisuudet ja asetettava rima korkealle. Tähtäimeksi on asetettava, että ihmisiä palvellaan kokonaisvaltaisesti.

Digitaalinen tekniikka on otettava käyttöön täysillä hyvän asiakaspalvelun luomiseen. Yksityisellä sektorilla on paljon käyttäjille helpotuksia ja valinnan mahdollisuuksia luovia teknisiä sovelluksia, joista pitää ottaa mallia julkisiin palveluihin.

Kaikki terveydenhoidon palvelut tarvitaan käyttöön, julkisen sektorin rinnalla myös pienyritykset ja järjestöt. Keskustan tavoitteena on aito monituottajamalli ja verovarojen tehokas käyttäminen.

Henkilöstöpula on huutava ongelma. Sen ratkaisun keinot on otettava hyvinvointialueilla yhdeksi keskeisimmistä tavoitteista. Jotta työpaikat houkuttelisivat ja tekijät jaksaisivat tehdä työtään uupumatta, on satsattava hyvään työkyvyn johtamiseen. Tämä alkaa paineiden suuntaamisena aivan korkeimpaan johtoon, ja työhyvinvoinnin satsausten on valuttava sieltä läpi organisaatioiden.

Syyskokous teki valintoja

Kuntayhdistyksen syyskokous kävi vilkkaan keskustelun, jossa luodattiin sote-uudistuksen lisäksi mm. Keskustan hallitusvastuuta sekä Keravan kuntatalouden haasteita. Kaupungin budjetin näköaloista alusti valtuustoryhmän puheenjohtaja Inna Kallioinen.

Budjettisopu ei ole syntymässä kaupunkiimme yksimielisesti. Ennakoitavissa on vastuullisesta taloudenhoidosta irtautuvia tavoitteita kuntavaaleissa tappioita kokeneiden puolueiden taholta.

Keravan Keskustan puheenjohtajana vuonna 2022 jatkaa Pertti Syrjälä ja sihteerinä Raija Kallioinen. Uudeksi varapuheenjohtajaksi valittiin Timo Laaninen. Muut hallituksen jäsenet ovat Tuire Aikio, Paula Heikkilä, Heidi Hämäläinen, Vaito Niinisalo, Pia Pulkkinen, Osmo Viitasaari ja Jyrki Virtanen.

Keskustan Uudenmaan piirissä on keravalaisittain vahva edustus, kun Tuomo Suihkonen aloittaa vuonna 2022 piirin puheenjohtajana. Piirihallituksen jäseneksi tulee Raija Kallioinen ja varalle Vaito Niinisalo.

syyskokous_2021_Markus_Lohi.jpg

07.05.2022Vantaa-Keravan Keskusta vaatii enemmän kotimaista ruokaa julkisiin ateriahankintoihin
03.05.2022Inna Kallioinen Keskustan puoluevaltuustoon
02.05.2022Vakavat viestit siivittivät Vihreää Vappua 2022
28.04.2022Uudenmaan piirikokouksen päätöksiä: Laaninen eduskuntavaalien ehdokkaaksi, Kallioinen ehdolle puoluevaltuustoon
15.03.2022Timo Laaninen eduskuntavaalien ehdokkaaksi
10.03.2022Keskustan aloite: varautumis- ja pelastussuunnitelma päivitettävä Vantaa-Keravan alueella
09.03.2022Valtuustoaloite pallokentän valaistuksesta etenee
26.02.2022Aluehallinnon paikkaesitykset lyötiin lukkoon
01.02.2022Timo Laaninen juontajaksi radion keskusteluohjelmaan
23.01.2022Keravan Keskustalla loistava vaalimenestys

Siirry arkistoon »