Markus Lohi: Henkilöstön hyvinvointi nostettava sote-alueilla tavoitteiden kärkeen

25.11.2021

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Markus Lohi vieraili Keravan Keskustan jäsenillassa viitoittaen tietä kohti onnistunutta sote-uudistusta.

”Tämä on historian mittakaavassa suurin yhteiskunnallinen uudistuksemme. Tällä pystytään turvaamaan ihmisten arjen sosiaali- ja terveyspalvelut. Tulevat aluehallinnon päättäjät ovat avainasemassa, miten uudistus toteutuu”, Lohi kuvaili uudistuksen merkitystä.

Markus Lohi linjasi neljä keskeistä avainta, joilla sote-uudistus saadaan onnistumaan.

Tulevien päättäjien on rohkeasti käytettävä hyväksi uudistuksen tuomat mahdollisuudet ja asetettava rima korkealle. Tähtäimeksi on asetettava, että ihmisiä palvellaan kokonaisvaltaisesti.

Digitaalinen tekniikka on otettava käyttöön täysillä hyvän asiakaspalvelun luomiseen. Yksityisellä sektorilla on paljon käyttäjille helpotuksia ja valinnan mahdollisuuksia luovia teknisiä sovelluksia, joista pitää ottaa mallia julkisiin palveluihin.

Kaikki terveydenhoidon palvelut tarvitaan käyttöön, julkisen sektorin rinnalla myös pienyritykset ja järjestöt. Keskustan tavoitteena on aito monituottajamalli ja verovarojen tehokas käyttäminen.

Henkilöstöpula on huutava ongelma. Sen ratkaisun keinot on otettava hyvinvointialueilla yhdeksi keskeisimmistä tavoitteista. Jotta työpaikat houkuttelisivat ja tekijät jaksaisivat tehdä työtään uupumatta, on satsattava hyvään työkyvyn johtamiseen. Tämä alkaa paineiden suuntaamisena aivan korkeimpaan johtoon, ja työhyvinvoinnin satsausten on valuttava sieltä läpi organisaatioiden.

Syyskokous teki valintoja

Kuntayhdistyksen syyskokous kävi vilkkaan keskustelun, jossa luodattiin sote-uudistuksen lisäksi mm. Keskustan hallitusvastuuta sekä Keravan kuntatalouden haasteita. Kaupungin budjetin näköaloista alusti valtuustoryhmän puheenjohtaja Inna Kallioinen.

Budjettisopu ei ole syntymässä kaupunkiimme yksimielisesti. Ennakoitavissa on vastuullisesta taloudenhoidosta irtautuvia tavoitteita kuntavaaleissa tappioita kokeneiden puolueiden taholta.

Keravan Keskustan puheenjohtajana vuonna 2022 jatkaa Pertti Syrjälä ja sihteerinä Raija Kallioinen. Uudeksi varapuheenjohtajaksi valittiin Timo Laaninen. Muut hallituksen jäsenet ovat Tuire Aikio, Paula Heikkilä, Heidi Hämäläinen, Vaito Niinisalo, Pia Pulkkinen, Osmo Viitasaari ja Jyrki Virtanen.

Keskustan Uudenmaan piirissä on keravalaisittain vahva edustus, kun Tuomo Suihkonen aloittaa vuonna 2022 piirin puheenjohtajana. Piirihallituksen jäseneksi tulee Raija Kallioinen ja varalle Vaito Niinisalo.

syyskokous_2021_Markus_Lohi.jpg

09.01.2022Tuomo Suihkosen kausi piirin puheenjohtajana alkaa
01.12.2021Timo Laaninen ja Riikka Reina pohtivat ihmisyyttä politiikan ytimessä
25.11.2021Markus Lohi: Henkilöstön hyvinvointi nostettava sote-alueilla tavoitteiden kärkeen
15.11.2021Keravan Keskusta haluaa pitää kuntaveron ennallaan
02.11.2021Timo Laaninen ja Annika Saarikko kirjakaupan tilaisuudessa Keravalla
30.10.2021Aluevaaliehdokkaita nimettiin - Tuomo Suihkonen uudeksi piirin puheenjohtajaksi
28.10.2021Keravan Keskusta esittää Tuomo Suihkosta Uudenmaan piirin puheenjohtajaksi
23.10.2021Keskustan Uudenmaan piiri kokoontuu Keravalla
07.10.2021Keskustan syysretki Jalotuksen kiertotalouskeskukseen
14.09.2021Aluevaali-ilta Uudenmaan keskustalaisille

Siirry arkistoon »