Vakavat viestit siivittivät Vihreää Vappua 2022

02.05.2022

Puolustusministeri Antti Kaikkonen toi Keskustan Vihreän Vapun puheessaan vakavan muistutuksen kevään juhlaa varjostavasta sodasta Ukrainassa: ”Kaikki totuttu on nyt haastettu. Venäjä on rikkonut kansainvälistä oikeutta. Samalla se on hyökännyt niitä periaatteita vastaan, joille Eurooppa ja pitkä rauhan aika tässä maailmankolkassa on perustettu.”

Puolustusministeri totesi suomalaisten kääntyneen vahvasti Nato-jäsenyyden kannalle, ja samaa näkyy poliitikkojen piirissä. ”Päätöksenteon hetki Nato-jäsenyyden hakemisesta lähestyy ja Suomen olisi tärkeää tunnustaa se turva, jonka Naton jäsenenä saisi.”

Kaikkosta huolestutti inflaation laukka ja hintojen nousu. Jo päätetty perusturvan indeksikorotusten aikaistaminen tuo apua pienituloisimpien arkeen eläkeläisille, työttömille ja opiskelijoille, hän muistutti. Erityistä huolta ministeri koki opiskelijoiden ja nuorten hyvinvoinnista sekä huoltovarmuudesta, jotka hän mainitsi olevan turvallisuuden nurkkakiviä.

Timo Laanisen teemana ulkoinen ja sisäinen turvallisuus

Keravalainen kansanedustajaehdokkaamme, kaupunginvaltuutettu Timo Laaninen paalutti vappupuheensa perustan kansallisen turvallisuuden kysymyksiin, niin ulkoisiin kuin sisäisiin. ”NATO-ratkaisussa on tärkeä löytää laaja yksimielisyys, kuten historiallisessa EU:n liittymispäätöksessä”, Laaninen linjasi.

”Sisäisen turvallisuuden perustana on ruoan ja energian riittävyys sekä yhteiskunnan kaikilla tasoilla ylläpidettävä luottamus, jota Keskustakin haluaa olla rakentamassa”, Laaninen totesi.

Tuomo Suihkosen teemana koulutuksen ja työntekijöiden arvostus ja työmarkkinaneuvottelut

Keskustan Uudenmaan piirin puheenjohtaja, pääluottamusmies Tuomo Suihkonen käsitteli puheessaan koulutuksen ja työntekijöiden arvostusta sekä yhteisöllisyyden, osallisuuden ja ennakoivan tuen merkitystä suomalaisille lapsille, nuorille, työikäisille ja ikääntyville.

Ay-aktiivin puheessa tärkeän sijan sai myös jumiutunut sopimusneuvottelutilanne. Vakavana haasteena hän näki koronan jälkeisen oppimis- ja työhyvinvointivajeen paikkaamisen.

Vihreällä Vapulla pitkät perinteet

Tilaisuuden lankoja piti käsissään valtuustoryhmämme johtaja Inna Kallioinen, muistuttaen kaupunkiluonnon ja lähimetsien merkityksestä ja haastatellen yhdistyksemme aktiiveja.

Vihreä Vappu on Keskustan jo 1970-luvulla luoma brändi. Tapahtuma luotiin tuomaan vapunpäivään monipuolisempaa sanomaa perinteisesti työväenliikkeen viettämään juhlaan. Vihreän Vapun tilaisuuksia järjestetään eri useilla paikkakunnilla kautta Suomen. Keravalla tapahtuma sai alkunsa vuonna 2012, ja vakiovieraana on useimmilla kerroilla nähty kansanedustaja Antti Kaikkonen.

Vihrea_Vappu_2022_Kerava_small.jpg

Keravan Vihreässä Vapussa 2022 Inna Kallioinen, Timo Laaninen, Tuomo Suihkonen ja Antti Kaikkonen

07.05.2022Vantaa-Keravan Keskusta vaatii enemmän kotimaista ruokaa julkisiin ateriahankintoihin
03.05.2022Inna Kallioinen Keskustan puoluevaltuustoon
02.05.2022Vakavat viestit siivittivät Vihreää Vappua 2022
28.04.2022Uudenmaan piirikokouksen päätöksiä: Laaninen eduskuntavaalien ehdokkaaksi, Kallioinen ehdolle puoluevaltuustoon
15.03.2022Timo Laaninen eduskuntavaalien ehdokkaaksi
10.03.2022Keskustan aloite: varautumis- ja pelastussuunnitelma päivitettävä Vantaa-Keravan alueella
09.03.2022Valtuustoaloite pallokentän valaistuksesta etenee
26.02.2022Aluehallinnon paikkaesitykset lyötiin lukkoon
01.02.2022Timo Laaninen juontajaksi radion keskusteluohjelmaan
23.01.2022Keravan Keskustalla loistava vaalimenestys

Siirry arkistoon »