Vakavat viestit siivittivät Vihreää Vappua 2022

02.05.2022

Puolustusministeri Antti Kaikkonen toi Keskustan Vihreän Vapun puheessaan vakavan muistutuksen kevään juhlaa varjostavasta sodasta Ukrainassa: ”Kaikki totuttu on nyt haastettu. Venäjä on rikkonut kansainvälistä oikeutta. Samalla se on hyökännyt niitä periaatteita vastaan, joille Eurooppa ja pitkä rauhan aika tässä maailmankolkassa on perustettu.”

Puolustusministeri totesi suomalaisten kääntyneen vahvasti Nato-jäsenyyden kannalle, ja samaa näkyy poliitikkojen piirissä. ”Päätöksenteon hetki Nato-jäsenyyden hakemisesta lähestyy ja Suomen olisi tärkeää tunnustaa se turva, jonka Naton jäsenenä saisi.”

Kaikkosta huolestutti inflaation laukka ja hintojen nousu. Jo päätetty perusturvan indeksikorotusten aikaistaminen tuo apua pienituloisimpien arkeen eläkeläisille, työttömille ja opiskelijoille, hän muistutti. Erityistä huolta ministeri koki opiskelijoiden ja nuorten hyvinvoinnista sekä huoltovarmuudesta, jotka hän mainitsi olevan turvallisuuden nurkkakiviä.

Timo Laanisen teemana ulkoinen ja sisäinen turvallisuus

Keravalainen kansanedustajaehdokkaamme, kaupunginvaltuutettu Timo Laaninen paalutti vappupuheensa perustan kansallisen turvallisuuden kysymyksiin, niin ulkoisiin kuin sisäisiin. ”NATO-ratkaisussa on tärkeä löytää laaja yksimielisyys, kuten historiallisessa EU:n liittymispäätöksessä”, Laaninen linjasi.

”Sisäisen turvallisuuden perustana on ruoan ja energian riittävyys sekä yhteiskunnan kaikilla tasoilla ylläpidettävä luottamus, jota Keskustakin haluaa olla rakentamassa”, Laaninen totesi.

Tuomo Suihkosen teemana koulutuksen ja työntekijöiden arvostus ja työmarkkinaneuvottelut

Keskustan Uudenmaan piirin puheenjohtaja, pääluottamusmies Tuomo Suihkonen käsitteli puheessaan koulutuksen ja työntekijöiden arvostusta sekä yhteisöllisyyden, osallisuuden ja ennakoivan tuen merkitystä suomalaisille lapsille, nuorille, työikäisille ja ikääntyville.

Ay-aktiivin puheessa tärkeän sijan sai myös jumiutunut sopimusneuvottelutilanne. Vakavana haasteena hän näki koronan jälkeisen oppimis- ja työhyvinvointivajeen paikkaamisen.

Vihreällä Vapulla pitkät perinteet

Tilaisuuden lankoja piti käsissään valtuustoryhmämme johtaja Inna Kallioinen, muistuttaen kaupunkiluonnon ja lähimetsien merkityksestä ja haastatellen yhdistyksemme aktiiveja.

Vihreä Vappu on Keskustan jo 1970-luvulla luoma brändi. Tapahtuma luotiin tuomaan vapunpäivään monipuolisempaa sanomaa perinteisesti työväenliikkeen viettämään juhlaan. Vihreän Vapun tilaisuuksia järjestetään eri useilla paikkakunnilla kautta Suomen. Keravalla tapahtuma sai alkunsa vuonna 2012, ja vakiovieraana on useimmilla kerroilla nähty kansanedustaja Antti Kaikkonen.

Vihrea_Vappu_2022_Kerava_small.jpg

Keravan Vihreässä Vapussa 2022 Inna Kallioinen, Timo Laaninen, Tuomo Suihkonen ja Antti Kaikkonen

11.11.2023Sami Ronkolaa ehdotetaan europarlamenttivaalien ehdokkaaksi
11.11.2023Turvallisuutemme uhkiin varaudutaan monin tavoin
07.11.2023Antti Kaikkonen Keravalla: Tarvitsemme kallion lujaa vakautta, puolustamme sote-lähipalveluja
06.11.2023Tuire Aikio jatkaa Keravan Keskustan johdossa
05.11.2023Keskusta pohtii Suomen uhkia
29.09.2023Kasvu johtaa kuntien velkaantumiseen
14.09.2023Keskustalaiset vaativat lastensuojelun työntekijöiden riittävyyden turvaamista Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella
13.09.2023Mitä ominaisuuksia arvostat Tasavallan Presidentissä?
11.09.2023Keskusta aluevaltuustossa: Ruoka on osa sujuvaa arkea
08.09.2023Keravan Keskusta esittää Tuomo Suihkoselle jatkoa piirijohtajana

Siirry arkistoon »