Tuomo Suihkonen Uudenmaan Keskustan eduskuntavaaliehdokkaaksi

06.10.2022

Keravalainen kasvatustieteen maisteri Tuomo Suihkonen on asettautumassa eduskuntavaaliehdokkaaksi Uudellemaalle. Uudenmaan piiri nimeää uusia eduskuntavaaliehdokkaita syyskokouksessaan 8.10.2022 Järvenpäässä.

Tuomo Suihkonen on 48-vuotias perheenisä ja luokanopettaja. Hän työskentelee JUKOn Keravan pääluottamusmiehenä ja toimii Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n Uudenmaan alueyhdistyksen puheenjohtajana. Valtakunnallisen vaikuttajan tehtäviin kuuluu OAJ:n valtuuston jäsenyys.

Politiikkaan Suihkonen lähti aktiivisesti viime kuntavaalien myötä. Ensi yrittämällä hänestä tuli Keravan kaupunginvaltuuston jäsen. Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen vaaleissa hän nousi varavaltuutetuksi ja nimettiin perheiden palveluista vastaavaan jaostotyöhön.

Keskustan Uudenmaan piiri valitsi Tuomo Suihkosen puheenjohtajakseen syksyllä 2021. Tehtävä on hänelle ammattiyhdistysvaikuttajan ohella jo toinen maakuntatason vaikuttajan rooli. Suihkosen voikin sanoa tuntevan Uuttamaata laidasta laitaan, Hangosta Loviisaan. Keskustan piirin syyskokouksessa 8.10.2022 Suihkonen tavoittelee jatkokautta puheenjohtajuuteen.

Kotikaupungissaan Keravalla Tuomo Suihkonen tunnetaan aktiivisena urheilun ja musiikin harrastajana. Luottamustehtävässään vapaa-aika- ja hyvinvointilautakunnassa hän toimii liikunnan, kulttuurin ja nuorisotoimen kehittäjänä ja vaikuttajana.

Tuomo Suihkosen päätös kansanedustajan paikan tavoittelemisesta on syntynyt kesän kuluessa, kun maailma ympärillä on muuttunut epävakaaksi ja turvallisen tulevaisuuden rakentaminen mittavaksi haasteeksi.

Vaikuttamisensa tavoitteeksi Suihkonen kiteyttää turvallisen arjen edellytysten luomisen uusmaalaisille ihmisille. Turvallisuuden perustana hän näkee mm. nämä arkielämän pilarit:
- lasten ja nuorten hyvinvointi ja mielenterveys
- kasvatus ja koulutus
- maahanmuuttajien integroituminen yhteiskuntaan
- ikääntyvistä huolehtiminen
- työelämän joustavuus ja työhyvinvointi
- kestävä talous ja yrittäjien onnistumisen tukeminen

Keskustan Keravan kuntayhdistyksen vuosikokous nimesi viime keväänä eduskuntavaalien ehdokkaaksi pastori, toimittaja, hallintotieteiden maisteri Timo Laanisen. Tuolloin yhdistys otti myönteisen kannan myös kahden muun ehdokkuutta harkinneen tukemiseksi.

Keskustan Keravan kuntayhdistyksen hallitus päätti kokouksessaan 5.10.2022 omalta osaltaan antaa kannatuksensa Suihkosen ehdokkaaksi asettautumiselle.

Tuomo_Suihkonen_ekv.jpg

11.11.2023Sami Ronkolaa ehdotetaan europarlamenttivaalien ehdokkaaksi
11.11.2023Turvallisuutemme uhkiin varaudutaan monin tavoin
07.11.2023Antti Kaikkonen Keravalla: Tarvitsemme kallion lujaa vakautta, puolustamme sote-lähipalveluja
06.11.2023Tuire Aikio jatkaa Keravan Keskustan johdossa
05.11.2023Keskusta pohtii Suomen uhkia
29.09.2023Kasvu johtaa kuntien velkaantumiseen
14.09.2023Keskustalaiset vaativat lastensuojelun työntekijöiden riittävyyden turvaamista Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella
13.09.2023Mitä ominaisuuksia arvostat Tasavallan Presidentissä?
11.09.2023Keskusta aluevaltuustossa: Ruoka on osa sujuvaa arkea
08.09.2023Keravan Keskusta esittää Tuomo Suihkoselle jatkoa piirijohtajana

Siirry arkistoon »