Mitä ominaisuuksia arvostat Tasavallan Presidentissä?

13.09.2023

"Mitä ominaisuuksia arvostat Tasavallan Presidentissä?" - Tätä kysyimme katugallupissa Sirkusmarkkinoilla Keskustan teltalla.

Kokosimme sivullemme tiivistelmän kyselyyn osuneen markkinaväen vastauksista ja käydyistä keskusteluista. Odotukset presidenttiä kohtaan olivat korkealla!

Kokemusta ja laajaa perspektiiviä

Presidentillä täytyy olla pitkä poliittinen kokemus ja vahva ulkopoliittinen osaaminen, oli ylivertaisesti useimmin toistuva vaatimus.

Kokemukseen liitettiin laaja-alaisuus, kaukonäköisyys ja kokonaisuuksien hallinta. Kansainvälisten kysymysten ymmärrystä ja kansainvälisiä suhteita pidettiin tärkeinä.

Siitäkin muistutettiin, että elämän varrelle olisi sisältynyt muutakin kuin kokopäiväistä politikointia.

Koko kansan presidentti

Tasavallan Presidentin on oltava koko kansan presidentti. Hänen on ajateltava Suomea kokonaisuutena ja pidettävä maamme puolia myös kansainvälisillä kentillä. Hänellä on oltava yhdistäjän ja sillanrakentajan rooli. Toiminnassaan hänen on oltava epäitsekäs ja tähdättävä tasapuolisuuteen ja yhdenvertaisuuteen.

Osa vastaajista toi esiin, että ehdokkaan poliittinen puoluekanta vaikuttaa omaan äänestyspäätökseen. Moni kuitenkin muistutti, että parasta olisi, että presidentti pysyy tehtävässään arkipolitiikan ulkopuolella.

Vakaa luonne ja hyvä sivistystaso

Rikas kirjo adjektiiveja kertyi kuvaamaan presidentiltä odotettua vakaata luonteenlaatua: harkitseva, rehellinen, turvallinen, luotettava, rauhallinen, viisas, ystävällinen, asiaosaaja, realisti, jämäkkä. Asevelvollisuuden suorittamisen tärkeys tuotiin myös esiin.

Akateemista tutkintoa arvostettiin. Presidentin tulee olla sivistynyt ja kulttuurimyönteinen, todettiin useammallakin suulla.

Edustava arvojohtaja

”Presidentin on pystyttävä edustamaan Suomea niin ettei hävetä, kun hän menee ulkomaille”, ilmaisi eräs vastaajista.

Moni asetti riman huomattavasti korkeammalle ja edellytti presidentin olevan esiintymistaitoinen, edustava ja keskusteleva. Neuvottelutaitoja, yhteistyökykyä ja kuuntelemisen taitoa pidettiin tärkeinä avuina. Samalla kuitenkin pitäisi olla kantaaottava ja herätellä esimerkiksi ajattelemaan megatrendejä.

Arvojohtajuus toistui useammankin kerran. ”Presidentillä pitää olla tähtäimessään pyrkimys koko kansan hyvinvointiin.”

Word_Art_Sanapilvi_presidentti_small.jpg

14.09.2023Keskustalaiset vaativat lastensuojelun työntekijöiden riittävyyden turvaamista Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella
13.09.2023Mitä ominaisuuksia arvostat Tasavallan Presidentissä?
11.09.2023Keskusta aluevaltuustossa: Ruoka on osa sujuvaa arkea
08.09.2023Keravan Keskusta esittää Tuomo Suihkoselle jatkoa piirijohtajana
07.09.2023Olli Rehnin kannattajakorttien keruutempaus Keravalla 9.9.2024
01.05.2023Kaikkonen vappupuheessa: turvallisuus on tärkeintä
23.04.2023Vuosikokous kiitti keravalaisia äänestäjiä
16.04.2023Kun perheillä menee hyvin, yhteiskunnalla menee hyvin!
04.04.2023Keskustan äänimäärä Keravalla kasvoi
26.03.2023Kotimainen ruoka on keravalaisten kuluttajien mieleen

Siirry arkistoon »