Inna Kallioinen: Puheenvuoro päihdepolitiikasta Keskustan puoluevaltuustossa 26.11.2022

Share |

Sunnuntai 27.11.2022 klo 12.33


Hyvä puoluevaltuusto,

Päihdepoliittiset kysymykset nousevat pohdintaan vaalikoneissa ja -keskusteluissa. Niihin liittyy vahva inhimillinen ja yhteiskunnallinen näkökulma ja siksi ne kiinnostavat ihmisiä.

Päihteet aiheuttavat päihderiippuvuudesta kärsivien ja heidän läheistensä elämiin surua ja vaikeuksia, ja päihteistä aiheutuvat ongelmat käyvät yhteiskunnalle kalliiksi. Toivon, että meiltä keskustasta löytyy malttia perehtyä päihdepoliittisiin kysymyksiin huolellisesti ja kuunnella eri alojen asiantuntijoita mielipiteidemme tueksi. Meidän pitäisi aktiivisesti edistää nopeita hoitopolkuja päihdekuntoutukseen motivoituneille ja apua tarvitseville. Avun antaminen oikea-aikaisesti on kaikkien etu.

Huumausainepolitiikan päätavoitteena pitää tulevaisuudessakin olla huumeiden käytön vähentäminen. Esimerkiksi ajatus yhteiskunnan ylläpitämistä huumausaineiden käyttöhuoneista on mielestäni vaikeasti yhteensovitettavissa päihdepoliittisiin periaatteisiimme ja siihen, että huumausaineiden käyttö on Suomessa kiellettyä. Pitää totta kai olla olemassa paikkoja, joista voi hakea apua päihtyneenäkin. Kuitenkaan ei pitäisi lähteä tavoittelemaan lainsäädäntökokeiluja huumeiden käyttöön nimenomaisesti tarkoitettujen paikkojen mahdollistamiseksi tai tehdä mitään päihdepoliittisia linjamuutoksia, jotka johtaisivat huumeiden käytön yleistymiseen.

Inna Kallioinen
Keskustan puoluevaltuuston jäsen,
Keskustan Uudenmaan piirin edustaja

Keskustan puoluevaltuuston kokous pidettiin Kuopiossa 26.-27.11.2022


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini