Keskustan valtuustoaloite: Kerava siistiksi ennen asuntomessuja

Maanantai 8.6.2020 klo 22:34

Valtuustoaloite
Keravan kaupunginvaltuuston kokous 8.6.2020

Kerava siistiksi ennen asuntomessuja

Keravalla on viihtyisyyttä luovia viheralueita, kauniita istutuksia sekä hyvin hoidettuja kiinteistöjä. Valitettavasti on myös joitakin häpeäpilkkuja, kuten Anttilan käytävän levoton ja roskainen alue, Saviolla radan varressa junamatkustajien silmiin pistävä kaatumaisillaan oleva rakennus tai jokivarren penkereiltä löytyvät romut. Joistakin taloyhtiöistä kantautuu asukkaiden huolta ja harmistusta kiinteistöjen jäteastioiden käyttöön liittyvästä piittaamattomuudesta. Eri puolilta kaupunkia asukkaat ovat tuoneet sosiaalisessa mediassa esiin havaintoja, jotka viittaavat rottakannan huomattavaan lisääntymiseen.

Esitämme, että Keravan kaupunki käynnistää kaupungin siisteyden parantamiseksi tehokampanjan, johon kutsuu mukaan kiinteistöjen omistajat ja kaupunkimme asukkaat. Jätteiden käsittelyn neuvonnassa näyttäisi olevan parantamisen tarvetta. Julkisten kaupunkitilojen siisteinä ja viihtyisinä pitäminen kaipaa panostuksia. Rottaongelman ratkaisemiseen eivät nykyiset keinot näytä riittävän, vaan tarvitaan tarkempia suunnitelmia, jämäkämpiä toimenpiteitä ja tehokkaampaa yhteistyötä kaupungin ja kiinteistöjen omistajien kesken.

Siisteys ja siitä syntyvä ympäristön viihtyisyys ja terveellisyys parantaa kaupunkimme asukkaiden jokapäiväistä elinympäristöä. Se myös luo Keravasta edustavan kuvan, kun vuonna 2024 asuntomessut tuovat kaupunkiimme vierailijoita.

 

Kommentoi kirjoitusta.

Keskusta lähiäänestysalueiden puolella

Maanantai 8.6.2020 klo 22:31

Keravan kaupunginvaltuusto 8.6.2020

Keravan kaupunginvaltuusto käsitteli äänestysaluejaon muuttamista. Nykyisin kaupungissamme on 13 äänestysaluetta. Keskusvaalilautakunta esitti alueiden määrän supistamista kuuteen. Kaupunginhallitus kuitenkin piti karsimista liiallisena ja ehdotti valtuustolle päätettäväksi yhdeksän äänestysalueen mallia.

Valtuuston kokouksessa Kokoomus teki vastaesityksen kuudesta alueesta, kun taas Keskusta esitti nykyisen kolmentoista alueen säilyttämistä. Ensimmäisellä äänestyskierroksella esityksemme selvisi jatkoon, mutta toisella kierroksella tulokseksi tuli yhdeksän alueen malli.

Julkaisemme perustelumme, miksi kannatimme tiheämpää lähiäänestysalueiden mallia.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Keskustan tilinpäätöspuheenvuoro 8.6.2020 - Vaikeinakin aikoina on sitouduttava työhön paremman tulevaisuuden tekemiseksi

Maanantai 8.6.2020 klo 22:19

Ryhmäpuheenjohtaja Inna Kallioinen summasi Keskustan valtuustoryhmän tilinpäätöspuheessa maailman, Suomen ja kuntien joutumista pandemian tuomaan poikkeustilaan ja nopeiden muutospaineiden eteen. "Vastuunkantajien pitää vaikeinakin aikoina sitoutuneesti yrittää kääntää muutoksen suunta kohti parempia aikoja, ja sen eteen on tehtävä työtä", Kallioinen totesi.

"Toivomme, että talous pidetään jatkossakin kestävällä pohjalla ja hyvinvoinnin parantamiseksi tehdään tuloksellisia toimenpiteitä. Samalla on tärkeää muistaa, että paljon pystymme jokainen vaikuttamaan myös itse omaan hyvinvointiimme sekä tekemään toinen toistemme arjesta ainakin asteen verran miellyttävämpää sillä, miten valitsemme kohdella lähimmäisiämme."

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Tasa-arvo on myös tekoja terveyden turvaamiseksi

Torstai 19.3.2020

Inna_Kallioinen_vakava_rajattu_small.jpgTasa-arvon päivänä 19.3.2020

Poikkeusoloissa tasa-arvo näyttäytyy siinä valossa, että me jokainen kannamme oman kortemme kekoon oman itsemme ja toinen toisemme suojelemiseksi, varsinkin heikoimmassa asemassa olevien terveyden turvaamiseksi. Koska jokainen elämä on yhtä arvokas.

Vakavista ja vaikeista ajoista on Suomessa ennenkin selvitty – sisukkuudella, korkeatasoisella osaamisella ja yhdessä. Nyt tässä ajassa kovat rajoitukset ja kurinalaisuus auttavat eteenpäin, jotta tulevaisuudessa päästään palaamaan tavalliseen arkeen ja yhteiskunnan kehittämiseen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tasa-arvo, terveys, poikkeusolot

Korona paljastaa keskittämiskehityksen kipukohtia

Sunnuntai 15.3.2020 - Inna Kallioinen

Inna_Kallioinen_vakava_rajattu_small.jpgOma puolueeni Keskusta on totutusti puolustanut ajatusta hajauttamisesta ja ehkä osittain siksi leimaantunut ”maaseudun puolueeksi”. Välillä minuakin on Keskustassa jopa ärsyttänyt se, että se nostaa joka käänteessä voimakkaasti aluepoliittisia kysymyksiä esiin. Siinä on kuitenkin viisautta. Se on ajankohtaista palauttaa mieleen nyt, kun yhteiskunta on koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi ajautunut poikkeukselliseen tilaan.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: koronavirus, keskittäminen, hajauttaminen, huoltovarmuus

Keskustan budjettipuheenvuoro 2.12.2019 - Lapsiystävällisyys on Keravan veto- ja pitovoimatekijä

Maanantai 2.12.2019 klo 22:27

Kallioinen_Inna_uusimaa_kuva_01SMALL.jpgValtuustoryhmämme puheenjohtaja Inna Kallioinen nosti Keskustan ryhmäpuheenvuorossa esiin vastuullisen tulevaisuusnäkökulman. Ryhmämme piti tärkeänä, että tasapainoinen budjetti saatiin aikaan korottamatta kunnallisveroa ja vakituisten asuntorakennusten kiinteistöveroa.

Keravalla tehdään ensi vuonna isoja investointeja ja velkataakka kasvaa. Tulopuolella puolestaan on maanmyyntitulot arvioitu kovin optimisesti, missä piilee iso riski. On siis oltava tarkkana talouden hoidossa, jotta pysytään budjetissa.

Keskustan ryhmälle tärkeät kynnyskysymykset menivät budjettineuvotteluissa läpi. Kotihoidontuen Kerava-lisä säilytetään ja Keskuskoulua koskevassa investointisuunnitelmassa jätetään mahdollisuus avoimeksi sekä peruskorjaukselle että uudisrakentamiselle odottamaan tarkempia selvityksiä.

Keskusta näkee, että Kerava-lisän säilyttäminen nyt ja tulevaisuudessa on perheiden hyvinvoinnin kannalta tärkeä asia. Yhteiskunnassa ja meillä Keravalla tarvitaan vahvoja signaaleja, jotka antavat lapsiperheille ja nuorille aikuisille luottamusta ja taloudellista ennustettavuutta tulevaisuuteen.

Keravalle on veto- ja pitovoimatekijä olla lapsiystävällinen kaupunki ja kehittyä sillä saralla yhä paremmaksi kotikaupungiksi. Lapsiystävällisyys muodostuu monista tekijöistä: kouluista, laadukkaasta varhaiskasvatuksesta, leikkipuistoista, harrastusmahdollisuuksista, mahdollisuudesta saada apua vaikeuksissa, turvallisuudesta, ja joidenkin perheiden näkökulmasta Kerava-lisästä. Alhaisen syntyvyyden Suomessa on luotava monin eri keinoin lapsimyönteisempää ilmapiiriä ja tarjottava perheille erilaisia vaihtoehtoja.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Keskustan tilinpäätöspuheenvuoro 3.6.2019 - Työllisyys ei nouse itsestään

Maanantai 3.6.2019 klo 23:57

Kallioinen_Inna_uusimaa_kuva_01SMALL.jpgKeskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Inna Kallioinen otti ryhmämme puheenvuorossa kantaa Keravan edelleenkin korkeaan työttömyysasteeseen: ”Keravalaisten työikäisten veronmaksajien määrän kasvu ei riitä kattamaan palveluja tarvitsevien ja käyttävien kuntalaisten määrän voimakasta kasvua. Siksikin on todella tärkeää huolehtia siitä, että työikäiset ja -kykyiset ovat mukana työelämässä ja että Keravalla edellytykset yrittämiseen ja ihmisten työllistämiseen ovat erinomaiset.”

Keskusta haastaa etsimään pontevammin keinoja kaupungin työntekijöiden runsaisiin sairauspoissaoloihin. Asuntotuotannolta toivomme monipuolisuutta. Korjausrakentamisessa koetuista ongelmista tulisi ottaa opiksi ja selvittää mahdollisuudet Keskuskoulun toteutukseen uudisrakennuksena, painottaen rakennuksen käyttäjien terveyttä ja rakennushankkeen ennustettavaa kustannustasoa.

Keskustan ryhmä antoi kiitosta Keravalla tehdyistä ennaltaehkäisevän työn hankkeista, joissa esimerkiksi kirjasto, taidemuseo Sinkka ja liikuntapalvelut ovat kunnostautuneet. ”Kirjaston ja museon laadukkaalle pedagogiselle työlle pystytään toivottavasti antamaan tulevaisuudessakin pysyvät edellytykset”, totesi Kallioinen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Keskustan budjettipuheenvuoro 10.12.2018 - Kestävä talous ja kestävä hyvinvointi

Tiistai 11.12.2018

Kallioinen_Inna_uusimaa_kuva_01SMALL.jpgTalous yksin pelkkinä numeroina on aika kuiva ja kylmä aihe. Kestävä talous on kuitenkin välttämätön pohja kestävälle hyvinvointiyhteiskunnalle. Hyvin hoidettu talous mahdollistaa paljon sellaista hyvää, joka näkyy meille kaikille arjessamme.

Syvimmillään budjetissa on kyse yhteisten rahojemme ja yhteisen hyvinvointimme tulevaisuudesta omassa lähiympäristössämme. Mikä on suuntamme tänään ja tulevaisuudessa?

Yhtä tärkeää kuin saada läpi budjetin kautta uusia palveluja on kantaa vastuuta siitä, miten kaikki kulut rahoitetaan. Kaikki mitä jaamme, on otettu jonkun taskusta. On siis noudatettava erityistä tarkkuutta ja myös kurinalaisuutta silloin, kun haluamme tarjota keravalaisille jotakin lisää. Keravalaiset samalla saavat nauttia näistä palveluista, mutta veronmaksajamme myös joutuvat ne maksamaan.

Keskusta on tyytyväinen siihen, että Kerava haluaa olla veronmaksajille verotukseltaan kilpailukykyinen vaihtoehto verrattuna lähikuntiimme. Kaupungin vetovoimaisuuden kannalta on tärkeää, että veroprosenttiamme ei nosteta. Keravan on oltava houkutteleva paikka myös keski- ja hyvätuloisille veronmaksajille ja yrityksille, jotta hyvinvointi tässä kaupungissa olisi kestävää....

..... Hyvinvointiyhteiskunnan juuret pohjaavat inhimillisyyteen ja sivistykseen. Lähimmäisenrakkaus ja toisen ihmisen aito kohtaaminen, keskusteleminen ja kuunteleminen ovat sellaisia asioita, joilla me jokainen voimme vahvistaa yhteiskunnan hyvinvointia.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Valtuustoaloite paremman poliittisen vuorovaikutuksen edistämiseksi

Tiistai 9.10.2018

”Tulkitsemisen ja väärinymmärtämisen sijasta politiikassa tarvitaan enemmän havainnointia ja halua ymmärtää toista ihmistä siten kuten hän tarkoittaa”, toteavat keravalaiset kaupunginvaltuutetut Inna Kallioinen (kesk.) ja Anja Hänninen (kok.) aloitteessaan, joka koskee parempien vuorovaikutustaitojen kehittämistä poliittisessa keskustelukulttuurissa.

Kallioinen ja Hänninen uskovat jokaisen mahdollisuuksiin kehittää vuorovaikutuksen ja yhteistyön taitojaan. He ehdottavat, että Keravan kaupunki järjestää kaupunginvaltuustolle suunnatun vuorovaikutuskoulutuksen terveen keskustelukulttuurin ja hyvän poliittisen vuorovaikutuksen edistämiseksi keravalaisessa päätöksenteossa

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Keskustan tilinpäätöspuheenvuoro 4.6.2018

Tiistai 5.6.2018 klo 0:35

inna_kesa_2018.jpgOn aika katsoa menneeseen ja pohtia, mitä siitä voimme tulevaisuutta varten oppia.

Vuosi 2017 oli Keravalla taloudellisesti onnistunut. Niin sen nousukaudella kuuluukin olla.

Sipilän hallituksen yksi keskeisiä tavoitteita on ollut nostaa Suomen talous kestävän kasvun ja kohenevan työllisyyden uralle. Näiden tavoitteiden saavuttamiseksi on tehty konkreettisia tekoja.

Myös meillä Keravalla voimme iloita siitä, että työttömyysaste on laskenut. Työttömyysaste Keravalla on kuitenkin viime vuonna ollut 9,7 % eli yli prosentin korkeampi kuin Suomessa keskimäärin, vaikka Keravalta työssäkäynnin edellytykset ovat toimivan joukkoliikenteen ja keskeisen sijainnin perusteella mitä parhaimmat.

Herää kysymys, miksi. Tähän kysymykseen kaupunginhallituksen on tulevaisuudessa toivottavaa pureutua niin aktiivisesti, että...

Lue lisää »

1 kommentti .

Aloite: Kerava mukaan kiertotalouskiihdyttämöön

Torstai 15.3.2018 klo 7:30

Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Inna Kallioinen ja 29 muuta allekirjoittanutta valtuutettua jättivät kaupunginvaltuustossa aloitteen, että Kerava ilmoittautuisi mukaan Suomen ympäristökeskuksen kiertotalouskiihdyttämöön. Kiihdyttämössä kunnat sparraavat toisiaan vähähiilisyyttä ja kiertotaloutta edistävissä hankinnoissa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Passiivimalli kyykyttää jokaista

Torstai 22.2.2018 klo 23:10

KallioinenInna_2015_small.jpgPassiivimallin kannattajat ovat kovaan ääneen vastustaneet vuoden alusta voimaan tullutta työttömyysturvan aktiivimallia. Sen on väitetty kyykyttävän työttömiä...

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: aktiivimalli, työllisyys

Keskustan budjettipuhe 12.12.2017

Tiistai 12.12.2017 klo 21:44

Inna Kallioinen, Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja
Ryhmäpuheenvuoro Keravan kaupunginvaltuustossa 12.12.2017


"Tavoitellaan taloudenpidossa hyvää keskitietä. Muistetaan nyt nousukaudellakin tarkkuus, mutta ei lykätä tarpeellisia investointeja liikaa. Ollaan rohkeita, ja ollaan valmiita kehittämään myös uutta. Tärkeää tulevaisuudessa on pyrkiä löytämään innovatiivisesti ratkaisuja aikamme huolestuttaviin haasteisiin: eriarvoistumiskehitykseen ja turvallisuuskysymyksiin. Pidetään mielessä budjetin lisäksi arjen teoissamme, että osallisuus luo onnellisuutta, syrjäytyminen sitä syö." - Näitä asioita toi ryhmämme puheenjohtaja Inna Kallioinen esiin puheessaan.

Ryhmämme budjettipuheenvuoro kokonaisuudessaan

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Ehkäisyä ilmaiseksi?

Keskiviikko 15.11.2017 klo 12:54

Small_Kallioinen_Inna.jpgYhteiskunnan on tuettava nuorta aikuistumisessa. Yksi aikuistumisen askeleista voi olla seksi, mutta aikuistuminen on paljon muutakin. Aikuistumiseen kuuluu vastuun ottaminen omista valinnoista, omasta taloudesta ja terveydestä. Nykykäytäntö eli ensimmäisen ehkäisymenetelmän tarjoaminen kolmeksi kuukaudeksi maksutta nuorelle on oikein hyvä yhteiskunnan tukimuoto. Tuntuu kuitenkin liioitellulta, että yhteiskunta holhoaisi ehkäisyasioissa jokaista 25-vuotiaaksi saakka.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kerava, politiikka, ehkäisy, seksuaaliterveys

Inna Kallioinen: Maanantait vaihtuivat Keravalla huomaamatta tiistaiksi - kapunginhallitukselta toivoisi lisää avoimuutta

Maanantai 4.9.2017 klo 7:55

Small_Kallioinen_Inna.jpgValtuuston kokousten perinteinen, useiden valtuustokausien ajan jatkunut käytäntö maanantai-illan kokouksista on yllättäen ja vaivihkaa muutettu tiistai-illoiksi. Aloittavan valtuuston ensimmäisen syksyn kokouskalenteri on kaikessa hiljaisuudessa kesken kesälomakauden pantu uusiksi.

Tiistai voi olla yhtä toimiva kuin maanantai, mutta kohtuullista olisi, että aikataulujen myllistyksestä olisi tiedotettu asianosaisille eli kaupunginvaltuutetuille.

Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Inna Kallioinen pohtii blogissaan tapahtnutta tiedotusmokaa, valtuutettujen yli kävelemistä ja avoimuuden kulttuuria.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kerava, politiikka, viestintä, kaupunginvaltuusto, avoimuus

Inna Kallioinen: Kohtuullinen kokonaisuus Keravalla?

Sunnuntai 4.6.2017 klo 13:46

Kallioinen_Inna_rajattu.jpgValtuusto on kuntalain mukainen korkeinta päätösvaltaa kunnassa käyttävä ja kunnan toiminnasta ja taloudesta vastaava elin, jonne keravalaiset ovat valinneet edustajansa demokraattisesti suoralla vaalilla. Sen sijaan muut kunnalliset luottamustehtävät puolueiden kunnallisjärjestöt jakavat keskenään neuvotellen. Keravalla neuvotteluissa saatiin aikaan sopimus. Keskustakin allekirjoitti sen, mutta jätti sopimukseen kirjallisen lausuman. Miksi? Valtuustoryhmän puheenjohtaja Inna Kallioinen pohtii kirjoituksessaan neuvottelujen lopputulosta, ja sitä, toteutuiko tuloksessa äänestäjien tahto ja kohtuullisuuden ajatus.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntavaalit 2017, kerava

Eeva Karvinen: Palveluvalikoimaan pyörätuoli

Maanantai 8.5.2017 klo 22:42

Karvinen_Eeva_small.jpgIhminen ei ymmärrä, ennen kuin nakki napsahtaa omalle kohdalle. Mursin nilkkani ja seuraavat kuusi viikkoa köpötellään kyynärsauvoilla. Tuttu tarina monelle. Sitä, mitä en ymmärtänyt, on että liikkuminen ja asioiden toimittaminen kaupungilla on niin vaikeaa. Ymmärrän nyt pikkuisen enemmän huonosti kulkevia vanhuksia, ja miten ärsyttävää...

Lue lisää »

1 kommentti .

Inna Kallioinen: Miksi kannatan kasvisruokapäivää?

Sunnuntai 9.4.2017 klo 18:28 - Inna Kallioinen

Inna_somepallot.jpgEn ihan ymmärrä sitä, miksi kasvisruokapäivät herättävät erityisesti ”lihansyöjissä” niin suuria tunteita ja kritiikkiä. Samaten vaikeaa on ymmärtää, miksi osa kasvissyöjistä ja vegaaneista välillä tuntuu haluavan, että kaikki muutkin noudattaisivat heidän ruokavaliotaan. Ruokavalio on ihmisen vapaa valinta, eikä pakolla ohjaaminen tällaisissa asioissa toimi...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Eeva Karvinen: Nyt ylös sieltä sohvalta ja äänestämään

Sunnuntai 2.4.2017 klo 11:56

Karvinen_Eeva_small.jpg

Eeva Karvinen ehdottaa blogissaan uudenlaisia ajattelumalleja nuorten aktivoimiseksi äänestämään. Peli ei ole menetetty, kun kiekkoakaan ei ole vielä pudotettu. Jokainen meistä voi aktivoida lähipiirinsä nuoria käyttämään äänioikeuttaan.

Entä tulevaisuudessa? Voisimmeko viedä ennakkoäänestyspisteitä sinne missä nuoret ovat - lukioihin, amiksiin ja yliopistoille?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Inna Kallioinen: Lasten hätään on havahduttava

Tiistai 14.3.2017 klo 23:03

Small_Kallioinen_Inna.jpgSoitin pari viikkoa sitten eräänä arki-iltana ambulanssin keskikaupungille sammuneelle tajuttomalle 14-vuotiaalle lapselle. Sattumalta huomasin ohikulkijana, että maassa makasi henkilö, jonka ympärille oli kerääntynyt joukko ihmisiä. Menin kysymään, tarvitaanko apua. Minulle kerrottiin, että...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Vanhemmat kirjoitukset »