Tuomo Suihkonen hakee tukea jalkautuvalle nuorisotyölle

Share |

Maanantai 14.11.2022 klo 22.45


Valtuutettu Tuomo Suihkonen otti kaupunginvaltuuston kokouksessa 14.11.2023 esille rikollisuuden, ryöstöt ja pahoinpitelyt, joiden taustalla on nuorten ryhmittymien ja jengien ns. roudman-kulttuuri. Hän jätti yhdessä muiden allekirjoittajien kanssa aiheesta valtuustoaloitteen.

Turvallisuuden parantamiseen tähtäsi myös Suihkosen toinen aloite Virrenkulman Hakalanraitin kävelyosuuden valaistuksesta.

Puheenvuorossaan Suihkonen totesi, että väkivaltaongelman ilmentyminen omassa kotikaupungissa vaikuttaa turvallisuudentunteeseen ja aiheuttaa laajasti huolta keravalaisissa perheissä.

”Kysymys kuuluukin, mitä voisimme yhdessä tälle ongelmalle tehdä? Isien ja äitien kontaktointi ja tuki neuvolasta alkaen on tärkeää. Kun jokainen äiti ja isä jaksaa pitää omista lapsistaan huolen, sillä on iso merkitys. Varhainen puuttuminen, koulutuksen resurssit varhaiskasvatuksesta alkaen on keskeistä. Tämän lisäksi voisimme yhdessä miettiä uusia toimintatapoja, jotka voisivat tukea nuorisopalveluiden jalkautuvaa työtä.”

Valtuustoaloite jalkautuvan nuorisotyön tukemiseksi vapaaehtoistyöllä ja kolmannen sektorin sekä vanhempainyhdistysten toimijoilla Keravalla

Roadman-kulttuuri on rantautunut monen muun radanvarsikunnan ja -kaupungin tapaan myös Keravalle. Keravan nuorisopalvelut ovat tehneet ja tekevät korvaamatonta työtä lastemme ja nuortemme eteen. Voisiko kolmas sektori ja vapaaehtoistyö olla tukemassa tätä hienoa kaduilla tehtävää työtä? 

Aloite: Keravan kaupungin toimesta tehdään selvitys, voisiko kaupungin nuorisotyö koota kolmannen sektorin toimijoita esim. Saapas- ja Walkers-toiminnan, SPR:n toimijat sekä vanhempainyhdistysten edustajia yhteen koordinoidakseen jalkautuvaa vapaaehtoistyötä Keravan kaduille nuorison avuksi. Samalla kartoitetaan mahdollisuutta siihen, että Keudan kasvatus- ja ohjausalan perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoa ja niiden kouluttajia ja opiskelijoita otettaisiin mukaan yhteistyöhön vapaaehtoisia kouluttamaan ja lisäämään näin keravalaisten lasten ja nuorten turvallisuutta.

Keravalla 14.11.2022
Tuomo Suihkonen ja muut allekirjoittaneet valtuutetut


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini