Kaikkonen vappupuheessa: turvallisuus on tärkeintä

01.05.2023

Puolustusministeri Antti Kaikkonen nosti turvallisuuden merkityksen vappupuheensa keskiöön.

”Turvallisuus on tärkeintä mitä meillä on. Se on edellytys sille, että saamme täällä rauhassa elää ja asua. Huolimatta monista kriiseistä maailmalla voin hyvällä syyllä todeta, että suomalaisten turvallisuus on vahvistunut.”

Nato-jäsenyyden lisäksi Kaikkonen totesi Suomen puolustusta vahvistetun investointeina hävittäjiin ja merivoimien korvetteihin. On saatu lisää osaajia puolustusvoimiin, lisää kertausharjoituksia ja tukea vapaaehtoiselle maanpuolustukselle.

Ruotsin Nato-jäsenyyden toteutumista Kaikkonen toivoi pikimmiten. ”Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydet vahvistavat koko Pohjolan turvallisuutta ja lujittavat rauhantilaa tässä maailmankolkassa.”

Väistyvä hallitus panosti peruspalveluihin

”Hallituskaudelle osuneet kriisit olivat suurempia kuin mihinkään hallitusohjelmaan olisi voinut kirjoittaa. Mielikuvitusta se ainakin olisi vaatinut”, puolustusministeri Kaikkonen luonnehti.

Kaikkonen muistutti väistyvän hallituksen aikaansaannoksista ja nosti kärkeen sote-uudistuksen maaliin saamisen vuosien väännön jälkeen. ”Parantelua se vielä vaatii. Silti uskon, että uudistus, joka tehtiin riittävien peruspalveluiden tarjoamiseksi suomalaisille koko maassa, näyttää arvonsa tulevina vuosina.”

Hallituksen toteuttamaa perhevapaauudistusta Kaikkonen kehui omakohtaisen testauksensakin pohjalta. Ministerin isyysvapaan vietto kirvoitti keravalaisen kuulijakunnan väliaplodeihin ja kannustushuutoihin.

Kaikkonen totesi maatalouteen suunnatut tukitoimet merkitykselliseksi osaksi maamme huoltovarmuutta. ”Ruokaturvan merkitys on Keskustassa tunnistettu aina. Näinä aikoina se nauttii laajaa poliittista tukea. Tämä onkin tärkeää, sillä maatalouden vaikeudet ovat edelleen vakavat.”

Keskustalle isänmaan etu on tärkein – oppositiossakin

Puolustusministeri Antti Kaikkonen toivotti onnea tulevalle hallitukselle. Väistyvän hallituksen aika ja energia meni suurilta osin Suomea suurempien kriisien hoitamiseen. Uudella hallituksella Kaikkonen näki ison urakan talouden kuntoon laittamisessa ja työn ja toimeentulon takaamisessa koko Suomessa.

”Keskustalla on tilannekuva samankaltainen monessakin asiassa hallitusneuvotteluihin osallistuvien puolueiden kanssa. Eri mieltä oleminen ei ole itsetarkoitus, oppositiossakaan. Me keskustalaiset olemme valmiit myös tukemaan niitä hallituksen esityksiä, joita isänmaan etu vaatii”, Kaikkonen totesi.

”Kyky sopia asioista ja katsoa niitä samalta kantilta ovat olleet suomalaisten vahvuus vaikeina aikoina. Tuota yhteistyön henkeä tarvitaan tulevaisuudessakin.”

”Kylvetään mieluummin sovintoa kuin eripuraa. Puhalletaan yhteen hiileen. Koetetaan soutaa samaan suuntaan, vaikka airot joskus vähän yhteen kolisisivatkin”, Kaikkonen vetosi puheessaan. Keskustan hän lupasi toimivan työn, toimeentulon ja hyvän elämän eväiden puolesta koko Suomessa.

Oman puolustusministerin pöytänsä Antti Kaikkonen kertoi putsaavansa parhaansa mukaan, jotta seuraajan on hyvä jatkaa siitä. ”Paljon on tehtävää nyt, kun uusi aika Naton jäsenenä aukeaa.”

Antti_Kaikkonen_puhumassa.jpg

26.02.2024Antti Kaikkoselle kannatusta Keskustan johtoon
01.02.2024Keravan Keskusta ei ota kantaa toisen kierroksen presidenttiehdokkaisiin
03.01.2024Konkaripoliitikko Timo Laaninen puntaroi presidenttiehdokkaita
12.12.2023Turvallisuutemme uhkiin varaudutaan monin tavoin
11.11.2023Sami Ronkolaa ehdotetaan europarlamenttivaalien ehdokkaaksi
07.11.2023Antti Kaikkonen Keravalla: Tarvitsemme kallion lujaa vakautta, puolustamme sote-lähipalveluja
06.11.2023Tuire Aikio jatkaa Keravan Keskustan johdossa
05.11.2023Keskusta pohtii Suomen uhkia
29.09.2023Kasvu johtaa kuntien velkaantumiseen
14.09.2023Keskustalaiset vaativat lastensuojelun työntekijöiden riittävyyden turvaamista Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella

Siirry arkistoon »