Antti Kaikkonen Keravalla: Tarvitsemme kallion lujaa vakautta, puolustamme sote-lähipalveluja

07.11.2023

Keskustan Keravan kuntayhdistys sai syyskokoukseensa 2.11.2023 yllätysvieraaksi kansanedustaja Antti Kaikkosen. Kaikkonen oli tuoreen kirjansa esittelykiertueella, ja illan päätteeksi reitti osui sopivasti Keravalle.

Entisen puolustusministerin vakava huoli kohdistui maailmanpolitiikan kriiseihin, joiden loppumiselle ei näy ennustetta.

”Tällaisessa tilanteessa on Suomen edun mukaista, että maassa on tasapainottava, rakentava keskikentän voima”, Kaikkonen tähdensi. Ajan tarpeisiin istuu mitä oivallisimmin presidenttiehdokas Olli Rehn, ”vakaa kuin kallio”.

Kaikkonen ennakoi nykyisen hallituspolitiikan saavan äänestäjiä liikkumaan. ”Moni joutuu miettimään uudestaan valintojaan. Keskustalla on nyt mahdollisuudet kannattajiensa palaamiseen.”

Eduskunta on juuri käsitellyt Keskustan välikysymyksen sote-lähipalveluiden tulevaisuudesta ja hyvinvointialueiden rahoituksesta. ”On huoli, että monet hyvinvointialueet tekevät säästölistoja ja leikkaavat palveluja”, Kaikkonen arvioi.

”Hallituspuolueet ovat syyttäneet Keskustaa aluehallinnon mallista ja sen ongelmista. Keskusta ei ole asettanut tavoitteeksi hallituksen nyt linjaamia rankkoja säästöjä. Niillä hyvinvointialueet ajetaan erittäin vaikeaan tilanteeseen, mistä kärsijöinä ovat kansalaiset”, Kaikkonen muistutti.

Hallitus voitti välikysymyksen äänestyksen, mutta keskustelu sote-lähipalveluista tulee jatkumaan, Kaikkonen vakuutti.

Keskusta kyseenalaistaa hallituksen talouslinjaa. ”Meillä on yhteinen ajatus julkisen talouden tasapainottamisesta, mutta näemme vääräksi, että leikkaukset kohdistuvat vähäosaisimpiin ja verohelpotukset hyvätuloisimpiin”, Kaikkonen summasi.  

Marraskuussa eri puolueet esittävät vaihtoehtobudjettejaan. Antti Kaikkonen totesi, että Keskustan mielestä on hillittävä velkaantumista, mutta politiikan sisällöissä on tuotava esiin vaihtoehtoja. Työelämän uudistuksista osaa hallituksen ehdotuksista Keskusta kannattaa, osaa vastustaa. ”Katsomme tätä tarkkaan. – Voi olla lakkotalvi edessä.”
 

Kaikkonen tähdittää turvallisuusiltaa Keravalla 9.11.

Antti Kaikkonen tavataan Keravalla ensi viikolla Turvallisuuden ja varautumisen teemaillassa. Kaikille avoin tilaisuus on torstaina 9.11.2023 klo 18-20 Sompion koulun Tiilisalissa (Aleksis Kiven tie 18). 

Illan asiantuntija-alustajina ovat pelastusjohtaja Jyrki Landstedt, FT Hanna Toiviainen ja professori Marja Airaksinen. Aluevaltuustoryhmän isännöimää osiota juontaa aluevaltuutettu Timo Laaninen.

Antti Kaikkonen on tilaisuuden jälkipuoliskon pääesiintyjä, aiheenaan Suomen turvallisuus tuulisessa maailmassa.

Tervetuloa kuulolle ja keskustelemaan! Keravan Keskusta tarjoaa kahvit.

Turvallisuusilta_small.png

12.05.2024Löydä ehdokkaasi eurovaaleihin - vaalikoneet auttavat
30.04.2024Timo Laaninen pyytää työrauhaa hyvinvointialueille säästötavoitteiden saavuttamiseksi
29.04.2024Inna Kallioinen aluevaltuustossa: Lähipalvelut tärkeitä myös pääkaupunkiseudulla
19.04.2024Uutiskirje 11/2024: Viikon hyvä uutinen - Antti Kaikkonen pyrkii Keskustan johtoon
07.04.2024Uutiskirje 10/2024: HOK-Elannon vaalit ja keväiset tapahtumat Keravan kaduilla
24.03.2024HOK-Elannon ehdokkaat: lähipalvelut ja kotimaisuus luovat turvallisuutta
14.03.2024Keskustan puoluesihteeri Antti Siika-aho: Nostamme voitontahdon kansanvallan puolesta
26.02.2024Antti Kaikkoselle kannatusta Keskustan johtoon
01.02.2024Keravan Keskusta ei ota kantaa toisen kierroksen presidenttiehdokkaisiin
03.01.2024Konkaripoliitikko Timo Laaninen puntaroi presidenttiehdokkaita

Siirry arkistoon »