Antti Kaikkonen Keravalla: Tarvitsemme kallion lujaa vakautta, puolustamme sote-lähipalveluja

07.11.2023

Keskustan Keravan kuntayhdistys sai syyskokoukseensa 2.11.2023 yllätysvieraaksi kansanedustaja Antti Kaikkosen. Kaikkonen oli tuoreen kirjansa esittelykiertueella, ja illan päätteeksi reitti osui sopivasti Keravalle.

Entisen puolustusministerin vakava huoli kohdistui maailmanpolitiikan kriiseihin, joiden loppumiselle ei näy ennustetta.

”Tällaisessa tilanteessa on Suomen edun mukaista, että maassa on tasapainottava, rakentava keskikentän voima”, Kaikkonen tähdensi. Ajan tarpeisiin istuu mitä oivallisimmin presidenttiehdokas Olli Rehn, ”vakaa kuin kallio”.

Kaikkonen ennakoi nykyisen hallituspolitiikan saavan äänestäjiä liikkumaan. ”Moni joutuu miettimään uudestaan valintojaan. Keskustalla on nyt mahdollisuudet kannattajiensa palaamiseen.”

Eduskunta on juuri käsitellyt Keskustan välikysymyksen sote-lähipalveluiden tulevaisuudesta ja hyvinvointialueiden rahoituksesta. ”On huoli, että monet hyvinvointialueet tekevät säästölistoja ja leikkaavat palveluja”, Kaikkonen arvioi.

”Hallituspuolueet ovat syyttäneet Keskustaa aluehallinnon mallista ja sen ongelmista. Keskusta ei ole asettanut tavoitteeksi hallituksen nyt linjaamia rankkoja säästöjä. Niillä hyvinvointialueet ajetaan erittäin vaikeaan tilanteeseen, mistä kärsijöinä ovat kansalaiset”, Kaikkonen muistutti.

Hallitus voitti välikysymyksen äänestyksen, mutta keskustelu sote-lähipalveluista tulee jatkumaan, Kaikkonen vakuutti.

Keskusta kyseenalaistaa hallituksen talouslinjaa. ”Meillä on yhteinen ajatus julkisen talouden tasapainottamisesta, mutta näemme vääräksi, että leikkaukset kohdistuvat vähäosaisimpiin ja verohelpotukset hyvätuloisimpiin”, Kaikkonen summasi.  

Marraskuussa eri puolueet esittävät vaihtoehtobudjettejaan. Antti Kaikkonen totesi, että Keskustan mielestä on hillittävä velkaantumista, mutta politiikan sisällöissä on tuotava esiin vaihtoehtoja. Työelämän uudistuksista osaa hallituksen ehdotuksista Keskusta kannattaa, osaa vastustaa. ”Katsomme tätä tarkkaan. – Voi olla lakkotalvi edessä.”
 

Kaikkonen tähdittää turvallisuusiltaa Keravalla 9.11.

Antti Kaikkonen tavataan Keravalla ensi viikolla Turvallisuuden ja varautumisen teemaillassa. Kaikille avoin tilaisuus on torstaina 9.11.2023 klo 18-20 Sompion koulun Tiilisalissa (Aleksis Kiven tie 18). 

Illan asiantuntija-alustajina ovat pelastusjohtaja Jyrki Landstedt, FT Hanna Toiviainen ja professori Marja Airaksinen. Aluevaltuustoryhmän isännöimää osiota juontaa aluevaltuutettu Timo Laaninen.

Antti Kaikkonen on tilaisuuden jälkipuoliskon pääesiintyjä, aiheenaan Suomen turvallisuus tuulisessa maailmassa.

Tervetuloa kuulolle ja keskustelemaan! Keravan Keskusta tarjoaa kahvit.

Turvallisuusilta_small.png

11.11.2023Sami Ronkolaa ehdotetaan europarlamenttivaalien ehdokkaaksi
11.11.2023Turvallisuutemme uhkiin varaudutaan monin tavoin
07.11.2023Antti Kaikkonen Keravalla: Tarvitsemme kallion lujaa vakautta, puolustamme sote-lähipalveluja
06.11.2023Tuire Aikio jatkaa Keravan Keskustan johdossa
05.11.2023Keskusta pohtii Suomen uhkia
29.09.2023Kasvu johtaa kuntien velkaantumiseen
14.09.2023Keskustalaiset vaativat lastensuojelun työntekijöiden riittävyyden turvaamista Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella
13.09.2023Mitä ominaisuuksia arvostat Tasavallan Presidentissä?
11.09.2023Keskusta aluevaltuustossa: Ruoka on osa sujuvaa arkea
08.09.2023Keravan Keskusta esittää Tuomo Suihkoselle jatkoa piirijohtajana

Siirry arkistoon »