Inna Kallioinen: Maanantait vaihtuivat Keravalla huomaamatta tiistaiksi - kapunginhallitukselta toivoisi lisää avoimuutta

Share |

Maanantai 4.9.2017 klo 7:55


Keravan kaupunginhallitus on kesäkuussa päättänyt siirtää itseään ylemmän toimielimen eli kaupunginvaltuuston kokoukset maanantai-illoilta seuraaville tiistai-illoille. Ikävää ja noloa aikataulumuutoksessa on se, että siitä ei tiedotettu hyvissä ajoin edes kaikkia asianosaisia.

Huomasin sattumalta elokuun lopussa kaupungin nettisivuilta, että kokouksille ilmoitetut päivämäärät olivat vaivihkaa vaihtuneet kesän aikana eri päiviksi kuin mitkä olin samoilta sivuilta aiemmin kesällä kalenteriini merkinnyt. Olisi ollut kaupunginhallitukselta reilua ja asiallista sekä hyvää hallintoa osoittavaa tiedottaa tarkasti, selkeästi, näkyvästi ja hyvissä ajoin aikatauluja koskevasta muutoksesta kaikkia valtuutettuja tai ainakin ryhmänjohtajia, jolloin tieto olisi kulkenut ryhmiin. Oletettavasti myös osa kaupunkilaisista haluaisi seurata kokouksia, joten muuttuneiden kokousaikojen näkyvä tiedottaminen olisi ollut avointa paitsi valtuutettuja myös kaikkia kaupunkilaisia kohtaan.

Luulen, että itseni lisäksi monella muulla valtuutetulla voi olla kaupunginvaltuuston kokousten lisäksi syksylle joitain muitakin suunnitelmia ja sovittuja menoja. Niiden siirtäminen enää tässä vaiheessa voi olla vaikeaa. Erityisen hankalia myöhäisessä vaiheessa tietoon saatavat aikataulumuutokset lienevät nuorten ja työssäkäyvien valtuutettujen kannalta. Valitettavasti esimerkiksi minulle aiheutuu aikataulumuutoksesta useita päällekkäisyyksiä.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Samuli Isola kertoi Facebookin Kerava - Politiikka -ryhmässä kaupunginhallituksen tehneen päätöksen valtuuston puheenjohtajan päätettyä aikataulumuutoksesta. Toinen – kaupungin kautta kuultu – teoria valtuuston kokousten siirtämisen syystä on se, että kaupunginhallitus päätti siirtää omat kokousaikataulunsa tiistaiksi, minkä sinänsä ei tietenkään suoranaisesti luulisi vaikuttavan toisen toimielimen kokousaikoihin.

Selittelyjä kokousaikojen muuttamiselle lienee monia, eikä minulle ainakaan ole juuri merkitystä, oliko syynä alun perin kaupunginhallituksen puheenjohtajan vai valtuuston puheenjohtajan toive. Merkitystä itselleni kaupunginvaltuutettuna on sillä, että kalenterissani on oikeat illat varattuina valtuuston kokouksille, ja demokratian hyvän toteutumisen kannalta sillä, että kaikilla valtuutetulla, keravalaisilla ja virkamiehillämme on tiedossa oikeat kokouspäivämäärät.

Hyvät herrat, arvoisat puheenjohtajat, ylimieliseltä vaikuttavan menettelyn tilalle toivoisin avoimuutta ja reilua peliä. Se osoittaisi arvostusta demokratiaa kohtaan ja huomaavaisuutta 51 kaupunginvaltuutetun ajankäyttöä kohtaan.

Inna Kallioinen
oik. yo., opiskelija
kaupunginvaltuutettu, Keskustan valtuustoryhmän pj.
Kerava

Kirjoitus on julkaistu Keski-Uusimaassa 4.9.2017

Avainsanat: Kerava, politiikka, viestintä, kaupunginvaltuusto, avoimuus


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini