Keskustan tilinpäätöspuheenvuoro 4.6.2018

Tiistai 5.6.2018 klo 0.35

inna_kesa_2018.jpgOn aika katsoa menneeseen ja pohtia, mitä siitä voimme tulevaisuutta varten oppia.

Vuosi 2017 oli Keravalla taloudellisesti onnistunut. Niin sen nousukaudella kuuluukin olla.

Sipilän hallituksen yksi keskeisiä tavoitteita on ollut nostaa Suomen talous kestävän kasvun ja kohenevan työllisyyden uralle. Näiden tavoitteiden saavuttamiseksi on tehty konkreettisia tekoja.

Myös meillä Keravalla voimme iloita siitä, että työttömyysaste on laskenut. Työttömyysaste Keravalla on kuitenkin viime vuonna ollut 9,7 % eli yli prosentin korkeampi kuin Suomessa keskimäärin, vaikka Keravalta työssäkäynnin edellytykset ovat toimivan joukkoliikenteen ja keskeisen sijainnin perusteella mitä parhaimmat.

Herää kysymys, miksi. Tähän kysymykseen kaupunginhallituksen on tulevaisuudessa toivottavaa pureutua niin aktiivisesti, että...

Lue lisää »

1 kommentti .

Aloite: Kerava mukaan kiertotalouskiihdyttämöön

Torstai 15.3.2018 klo 7.30

Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Inna Kallioinen ja 29 muuta allekirjoittanutta valtuutettua jättivät kaupunginvaltuustossa aloitteen, että Kerava ilmoittautuisi mukaan Suomen ympäristökeskuksen kiertotalouskiihdyttämöön. Kiihdyttämössä kunnat sparraavat toisiaan vähähiilisyyttä ja kiertotaloutta edistävissä hankinnoissa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Passiivimalli kyykyttää jokaista

Torstai 22.2.2018 klo 23.10

KallioinenInna_2015_small.jpgPassiivimallin kannattajat ovat kovaan ääneen vastustaneet vuoden alusta voimaan tullutta työttömyysturvan aktiivimallia. Sen on väitetty kyykyttävän työttömiä...

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: aktiivimalli, työllisyys

Keskustan budjettipuhe 12.12.2017

Tiistai 12.12.2017 klo 21.44

Inna Kallioinen, Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja
Ryhmäpuheenvuoro Keravan kaupunginvaltuustossa 12.12.2017


"Tavoitellaan taloudenpidossa hyvää keskitietä. Muistetaan nyt nousukaudellakin tarkkuus, mutta ei lykätä tarpeellisia investointeja liikaa. Ollaan rohkeita, ja ollaan valmiita kehittämään myös uutta. Tärkeää tulevaisuudessa on pyrkiä löytämään innovatiivisesti ratkaisuja aikamme huolestuttaviin haasteisiin: eriarvoistumiskehitykseen ja turvallisuuskysymyksiin. Pidetään mielessä budjetin lisäksi arjen teoissamme, että osallisuus luo onnellisuutta, syrjäytyminen sitä syö." - Näitä asioita toi ryhmämme puheenjohtaja Inna Kallioinen esiin puheessaan.

Ryhmämme budjettipuheenvuoro kokonaisuudessaan

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Ehkäisyä ilmaiseksi?

Keskiviikko 15.11.2017 klo 12.54

Small_Kallioinen_Inna.jpgYhteiskunnan on tuettava nuorta aikuistumisessa. Yksi aikuistumisen askeleista voi olla seksi, mutta aikuistuminen on paljon muutakin. Aikuistumiseen kuuluu vastuun ottaminen omista valinnoista, omasta taloudesta ja terveydestä. Nykykäytäntö eli ensimmäisen ehkäisymenetelmän tarjoaminen kolmeksi kuukaudeksi maksutta nuorelle on oikein hyvä yhteiskunnan tukimuoto. Tuntuu kuitenkin liioitellulta, että yhteiskunta holhoaisi ehkäisyasioissa jokaista 25-vuotiaaksi saakka.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kerava, politiikka, ehkäisy, seksuaaliterveys

Inna Kallioinen: Maanantait vaihtuivat Keravalla huomaamatta tiistaiksi - kapunginhallitukselta toivoisi lisää avoimuutta

Maanantai 4.9.2017 klo 7.55

Small_Kallioinen_Inna.jpgValtuuston kokousten perinteinen, useiden valtuustokausien ajan jatkunut käytäntö maanantai-illan kokouksista on yllättäen ja vaivihkaa muutettu tiistai-illoiksi. Aloittavan valtuuston ensimmäisen syksyn kokouskalenteri on kaikessa hiljaisuudessa kesken kesälomakauden pantu uusiksi.

Tiistai voi olla yhtä toimiva kuin maanantai, mutta kohtuullista olisi, että aikataulujen myllistyksestä olisi tiedotettu asianosaisille eli kaupunginvaltuutetuille.

Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Inna Kallioinen pohtii blogissaan tapahtnutta tiedotusmokaa, valtuutettujen yli kävelemistä ja avoimuuden kulttuuria.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kerava, politiikka, viestintä, kaupunginvaltuusto, avoimuus

Inna Kallioinen: Kohtuullinen kokonaisuus Keravalla?

Sunnuntai 4.6.2017 klo 13.46

Kallioinen_Inna_rajattu.jpgValtuusto on kuntalain mukainen korkeinta päätösvaltaa kunnassa käyttävä ja kunnan toiminnasta ja taloudesta vastaava elin, jonne keravalaiset ovat valinneet edustajansa demokraattisesti suoralla vaalilla. Sen sijaan muut kunnalliset luottamustehtävät puolueiden kunnallisjärjestöt jakavat keskenään neuvotellen. Keravalla neuvotteluissa saatiin aikaan sopimus. Keskustakin allekirjoitti sen, mutta jätti sopimukseen kirjallisen lausuman. Miksi? Valtuustoryhmän puheenjohtaja Inna Kallioinen pohtii kirjoituksessaan neuvottelujen lopputulosta, ja sitä, toteutuiko tuloksessa äänestäjien tahto ja kohtuullisuuden ajatus.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntavaalit 2017, kerava

Eeva Karvinen: Palveluvalikoimaan pyörätuoli

Maanantai 8.5.2017 klo 22.42

Karvinen_Eeva_small.jpgIhminen ei ymmärrä, ennen kuin nakki napsahtaa omalle kohdalle. Mursin nilkkani ja seuraavat kuusi viikkoa köpötellään kyynärsauvoilla. Tuttu tarina monelle. Sitä, mitä en ymmärtänyt, on että liikkuminen ja asioiden toimittaminen kaupungilla on niin vaikeaa. Ymmärrän nyt pikkuisen enemmän huonosti kulkevia vanhuksia, ja miten ärsyttävää...

Lue lisää »

1 kommentti .

Inna Kallioinen: Miksi kannatan kasvisruokapäivää?

Sunnuntai 9.4.2017 klo 18.28 - Inna Kallioinen

Inna_somepallot.jpgEn ihan ymmärrä sitä, miksi kasvisruokapäivät herättävät erityisesti ”lihansyöjissä” niin suuria tunteita ja kritiikkiä. Samaten vaikeaa on ymmärtää, miksi osa kasvissyöjistä ja vegaaneista välillä tuntuu haluavan, että kaikki muutkin noudattaisivat heidän ruokavaliotaan. Ruokavalio on ihmisen vapaa valinta, eikä pakolla ohjaaminen tällaisissa asioissa toimi...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Eeva Karvinen: Nyt ylös sieltä sohvalta ja äänestämään

Sunnuntai 2.4.2017 klo 11.56

Karvinen_Eeva_small.jpg

Eeva Karvinen ehdottaa blogissaan uudenlaisia ajattelumalleja nuorten aktivoimiseksi äänestämään. Peli ei ole menetetty, kun kiekkoakaan ei ole vielä pudotettu. Jokainen meistä voi aktivoida lähipiirinsä nuoria käyttämään äänioikeuttaan.

Entä tulevaisuudessa? Voisimmeko viedä ennakkoäänestyspisteitä sinne missä nuoret ovat - lukioihin, amiksiin ja yliopistoille?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Inna Kallioinen: Lasten hätään on havahduttava

Tiistai 14.3.2017 klo 23.03

Small_Kallioinen_Inna.jpgSoitin pari viikkoa sitten eräänä arki-iltana ambulanssin keskikaupungille sammuneelle tajuttomalle 14-vuotiaalle lapselle. Sattumalta huomasin ohikulkijana, että maassa makasi henkilö, jonka ympärille oli kerääntynyt joukko ihmisiä. Menin kysymään, tarvitaanko apua. Minulle kerrottiin, että...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Eeva Karvinen: Missä iässä minusta tulee päätöskyvytön objekti?

Lauantai 4.3.2017 klo 18.42 - Eeva Karvinen

Karvinen_Eeva_small.jpgOlen nyt 54-vuotias nainen Keravalta. Onko minun tosiaankin elettävä uskossa, että kaupungin virkamiehet tulevat rajoittamaan liikkumistani ja pitämään minua ihmisenä, jonka puolesta on päätettävä, kenen kyytiin lähden. Milloin tämä tapahtuu? 70-, 75-, vai 80-vuotiaana? Näin on pääteltävissä Keski-uusimaan artikkelista (16.2.2017) ”Auttaminen on vaikeaa”. Jutussa kerrotaan, että Järvenpäässä ja Keravalla avustusjärjestöt eivät saa kuljettaa vanhoja ihmisiä omalla autolla tapahtumiin, kahville tai minnekään. Järvenpään asioihin en halua puuttua, mutta eiköhän Keravalla tämä asia nyt tavalla tai toisella saada ratkaistuksi.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kerava, ikääntyminen, tasa-arvo, yhteisöllisyys

Olavi Taipale: Yhdenvertaisuus!

Tiistai 28.2.2017 klo 7.53

Taipale_Olavi_small.jpgYhdenvertaisuuslaki sekä viime vuonna ratifioitu YK:n vammaissopimus edellyttävät, että esteettömyys koskee myös meitä huonokuuloisia.

Julkisten tilojen induktiosilmukat eivät ole yhdenvertaisuuslain mukaisessa kunnossa. Olen myös törmännyt asiakaspalvelupisteissä niin tärkeän palvelusilmukan puutteeseen. Näkisin jopa, että toimiva kiinteä palvelusilmukka olisi mahtava kilpailuetu esim. apteekille, jossa on hyvin toimiva kiinteä palvelusilmukka.

Kun nyt olen ehdolla Keravan valtuustoon Keskustan (sit.) listalla, jos sattuisin tulemaan valituksi, niin mielenkiinnolla odotan yhdenvertaisuuslain toteutumista kohdallani.

”Esteettömyys on muutakin kun luiskia, ja leveitä ovia.” Konsultoimme mielellämme näissä silmukka-asioissa, laitetaan yhdessä asia kuntoon.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Eeva Karvinen: Tarveselvitys Yhdistysten talosta Keravalle

Torstai 15.12.2016

Karvinen_Eeva_small.jpgKeskustan varavaltuutettu Eeva Karvinen jätti 12.12.2016 valtuustoaloitteen, jossa pyytää tarveselvitystä Yhdistysten talosta Keravalle. Tarve kokoontumistiloihin on tullut esiin lukuisilta järjestöaktivisteilta. Kolmannen sektorin rooli korostuu tulevaisuudessa entisestään. Tarvitsevatko järjestöt tuolloin lisää tiloja toimintaansa, joka tuottaa keravalaisille hyvinvointia? Olisiko keskeisellä paikalla sijaitseva Virkailijoiden talo sopiva Yhdistysten taloksi?

Aloitteen allekirjoitti 20 valtuutettua.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kerava, Yhdistysten talo, Virkailijoiden talo, kolmas sektori, yhdistystoiminta, kuntauudistus

Kyösti Haukipuro: Kompromissiesitykseni ei kelvannut

Perjantai 29.4.2016

Kyösti Haukipuro ehdotti sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksessa 19.4.2016 asiakasmaksujen korotuksia painotuksin, joilla olisi ohjaavia vaikutuksia terveyskäyttäytymiseen ja palvelujen käyttöön ja joka huomioisi sosiaaliset näkökohdat sekä sosiaali- ja terveystoimen talouden tasapainon.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Jääviysepäilyt eivät ole perusteettomia

Sunnuntai 27.12.2015 klo 22.13 - Kyösti Haukipuro

Keravan kaupungin johtaminen on noussut julkiseen keskusteluun. Tähän asti olen pidättäytynyt kommentoimasta sitä siihen perustuen, että julkinen repostelu ei välttämättä edistä parhaan tuloksen saavuttamista. Lisäksi on parempi, että pidetään riittävästi erillään virkamiesjohtamiseen ja poliittiseen johtamiseen liittyvät asiat. Nyt on kuitenkin kysyttävä, ratkooko Keravan poliittinen johto syntynyttä tilannetta parhaalla tavalla. Viime kädessä vastuu on poliittisella johdolla...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kerava, johtaminen, selvitys, jääviys

Onko niin jos siltä näyttää?

Torstai 18.12.2014

Kyösti Haukipuron kommenttikirjoitus on julkaistu Keski-Uusimaa-lehdessä 17.12.2014. Haukipuro ottaa kantaa Keski-Uusimaa-lehden päätoimittajan kolumniin, jossa esitettiin arvioita Keravan kaupunginvaltuuston talousarviokokouksesta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kerava, kaupunginvaltuusto, talousarvio

Ryhmäpuheenvuoro Keski-Uudenmaan kaupungin selvitykseen

Tiistai 14.10.2014 klo 18.05

Kyösti Haukipuro totesi Keskustan ja RKP:n ryhmäpuheenvuorossa Keravan kaupunginvaltuuston kokouksessa 13.10.2014: "Keski-Uudenmaan cityalueet kuulostaa huonolta vitsiltä."

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Keski-Uudenmaan kaupunki

Ryhmäpuheenvuoro talousavioon 2014

Maanantai 16.12.2013

Keskustan ja RKP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Kyösti Haukipuro otti kantaa Keravan talousarvioon valtuuston kokouksessa 16.12.2013

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Hyvää ikääntymistä, turvallista vanhuutta

Torstai 21.11.2013 - Pirkko Karjalainen

Vanhustyön keskustliiton toiminnanjohtaja Pirkko Karjalainen vieraili Keravan Keskustan järjestämässä Kahvila K:ssa 20.11.2013. Tulevaisuus eläkeläisenä ja ikäihmisenä rupeaa jossain vaiheessa mietityttämään meitä kaikkia. Miten pärjään taloudellisesti ja millaista apua ja hoitoa saan, kun niitä joskus tarvitsen. Omat iäkkäät sukulaiset ja heidän elämäntilanteensa on myös monella mielessä ja huolenaiheena.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ikääntyminen, vanhuspalvelulaki

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »